ianuarie 2022
Festivalul de filme făcute de adolescenți SUPER, 2022
Super, festivalul internațional de artă făcută de adolescenți, își dorește să încurajeze adolescenții din România și Republica Moldova să facă filme și să se exprime prin artă, urmându-și pasiunile, în cadrul ediției aniversare. De 10 ani, Super încurajează adolescenții să învețe și să experimenteze prin artă, iar de 6 ani, Super-Ambasadorii au devenit una dintre cele mai importante componente ale misiunii festivalului, aducând spiritul Super în 30 de orașe din România și Republica Moldova.

Căutăm adolescenți pasionați de artă, care își doresc să promoveze evenimentele și campaniile Super. Printre sarcinile principale ale ambasadorilor se numără promovarea campaniei de înscriere a filmelor, a lucrărilor pentru expoziție, atelierele Super de fotojurnalism, film și poezie și organizarea unei proiecții retrospective a Super, cu filme de la edițiile trecute ale festivalului.

Rolul ambasadorilor este să aleagă o temă și un format pentru evenimentul ales, să facă textul apelului și să se ocupe de detaliile logistice și de promovare a apelului în orașul/județul lor, dar și, dacă e cazul, de selecția lucrărilor și realizarea unui produs final. Proiectele ambasadorilor vor fi apoi promovate pe rețelele sociale Super și adunate pe o pagină specială, dedicată lor, pe site-ul nostru. De asemenea, vă puteți baza pe noi pentru feedback pe tot parcursul organizării evenimentelor.

Abia așteptăm să auzim ideile voastre despre ce ați vrea să faceți și cum vă gândiți să implicați comunitățile locale într-un eveniment cultural. Lăsăm aici câteva exemple, dar nu vă limitați la ele (apreciem idei cât mai creative și mai noi):
atelier artistic la care să inviți ca trainer un/o artist/ă pe care îl/o admiri;
un eveniment "open-mic", în cadrul căruia oricine poate lua microfonul ca să citească o poezie (creație proprie sau nu);
o zină cu texte și ilustrații;
o expoziție de artă cu lucrări pe o anumită temă;
un scurtmetraj documentar colectiv. Rolul ambasadorilor este să aleagă o temă și un format pentru lucrările care vor putea fi înscrise, să facă textul apelului și să se ocupe de detaliile logistice și de promovare a apelului în orașul / județul lor, dar și de selecția lucrărilor și realizarea unui produs final, colectiv. Proiectele ambasadorilor vor fi apoi promovate pe rețelele sociale Super și adunate pe o pagină specială, dedicată lor, pe site-ul Super.

Ambasadorii Super trebuie să aibă între 14 și 19 ani, să fie din afara Bucureștiului și să fie dispuși să acorde timp constant lucrului pentru festival. Persoanele interesate pot completa acest formular până pe 1 februarie 2022.
Dată limită pentru înscriere: 1 februarie 2022.
Detalii și înscriere pe site: www.superfestival.ro/2022/01/07/ambasadori2022/.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți, sunt expuse lucrări de artă vizuală ale acestora și au loc ateliere de creație. Festivalul este organizat de tineri, cu puțini adulți implicați - s-a născut în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime. În august 2021 a avut loc ediția a 9-a - 7 zile de proiecții de film în aer liber, concerte, un spectacol de teatru, o lectură de poezie, o expoziție de artă, un atelier de film și unul de poezie, un concurs de proiecte "Super Pitch" și sesiuni de Q&A.

Pagina de Facebook: facebook.com/superadolescentii
Site-ul SUPER: www.superfestival.ro
Urmărește-ne și pe instagram: @super.festival și pe TikTok: @superteenfestival.
Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail [email protected].0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus