ianuarie 2022
Festivalul de filme făcute de adolescenți SUPER, 2022

Super, festivalul internațional de artă făcută de adolescenți, împreună cu festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania caută liceeni dornici să învețe despre cinematografie și ce presupune să fii selecționer sau jurat la un festival de film.

Adolescenții selectați vor alege filmele care vor participa la proiecțiile ediției aniversare, a 10-a, a SUPER și vor acorda Premiul Liceenilor pentru Cel mai bun film din Competiția One World Romania. SUPER-Selecționerii sunt cei care aleg filmele din festival și care se ocupă de programarea proiecțiilor (gândirea curatorială a selecției, ordinea filmelor, Q&A-uri, discuții etc.). Pentru jurizarea din cadrul One World Romania participanții Zero la Purtare trebuie să urmărească filmele din competiția festivalului și să le dezbată pentru a desemna filmul câștigător.

Înainte de a începe jurizarea, tot în cadrul festivalului One World, liceeni vor participa la Atelierul de film documentar (5 zile) unde împreună cu doi tutori din cinematografia românească, vor învăța să privească mai atent realitatea și ce presupune reprezentarea ei prin aparatul de filmat.

Participanții Zero la Purtare trebuie să aibă între 14 și 19 ani, să nu fi terminat liceul și să fie disponibili să participe atât la cele două festivaluri de film, cât și la toate întâlnirile stabilite. E important de știut că nu se pot înscrie cei care au participat la realizarea unui film înscris în Competiție la SUPER 2022.

 Data limită pentru înscriere: 6 februarie 2022.
 Rezultatele selecției vor fi anunțate până pe 17 februarie 2022. 

Detalii și înscrieri pe site.

Super este cel mai mare festival din România unde se proiectează filme făcute de adolescenți, sunt expuse lucrări de artă vizuală ale acestora și au loc ateliere de creație.

Festivalul SUPER este organizat de tineri, cu puțini adulți implicați - s-a născut în 2013, din dorința unor regizori adolescenți de a avea un loc unde să își arate filmele, unde să se exprime.

În august 2021 a avut loc ediția a 9-a - 7 zile de proiecții de film în aer liber, concerte, un spectacol de teatru, o lectură de poezie, o expoziție de artă, ateliere de film, poezie, teatru, dans, relații sănătoase, un concurs de proiecte "Super Pitch" și sesiuni de Q&A.

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail [email protected].




0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus