mai 2023
Luați de VAL...s
Hearth / Casa KERIM, București
Luați de VAL...s
Concept, coregrafie și interpretare: Alexandra Mihaela Dancs și Vlad Benescu
Sound design: Lala Misosniky

"Luați de VAL...s este un spectacol de dans realizat în Casa Kerim și inspirat de arhitectura și istoria acesteia. Pe lângă casa din Parfumului 19 procesul de creație a fost susținut pe perioada verii de lucrul propriu-zis cu valurile de la Marea Neagră, în timpul sesiunilor îndelungate de surf. A fi luat de val a devenit pentru noi practică artistică.

Te fac un "hâț"? Când mă întorc din curte, ne punem cap în cap. Facem la fel sau ne completăm? Cu mirosul ajungem în păr. Rebordul tău costal e comod. Te joci cu firul. Stau cu ochii închiși. Am văzut că stai cu ochii închiși. Ai o venă ca un cerc. Te văd prin lacrimă. Conopidă sau mici? Medicament. Nu tremurăm de la început, ne inspectăm și "hâț"! Pe bucățile de pardoseală legănabilă. Îți leg eu șiretul. Fiindcă nu te mai văd, se schimbă felul în care mă mișc. Îmi relaxez cerul gurii și-mi vine să casc. Contemplăm gunoiul. Mă acoperi ca o pătură. Doua șuvițe plus una sau invers? Azi cărăm mobilă. Te așezi pe colț să nu rănim zidul. Îți pot atinge fosa poplitee? E mai mult decât îndrăgostire, e topire în celălalt. Brațele sunt sub orizont. Trecem peste tot. Ce facem braț la braț? Atingem și prindem altă textură. Da, nu zici rău.

Dinamicile dintre noi au propria lor inițiativă, propriul drum, ne duc unde vor, precum valurile care caută mereu țărmul, dar nu pentru a sfârși acolo, ci pentru a se reforma continuu. Noi am ales să ne aruncăm și să ne lăsăm duși." (din prezentarea spectacolului)

Fotografii de Dinu Lazăr (realizate la repetiția din 20 aprlie 2023)

( Click pe o fotografie pt slideshow.)





















































































































































































































Regia: Alexandra Mihaela Dancs, Vlad Benescu Cu: Alexandra Mihaela Dancs, Vlad Benescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus