septembrie 2023
Balerinele acvatice
Teatrul Metropolis, București
Balerinele acvatice de David Drabek
Regia: Monica Stoica
Coregrafie: Relu Dobrin
Scenografie: Ștefana (Șteff) Chelaru
Video art & Lighting design: Vlad Lăzărescu
Muzică: Adrian George Popescu
Distribuție: Cristian Robe (Filip), Valentin Sichim (Kajetan), Andrei Ionescu (Pavel), Macrina Bârlădeanu (Edita), Marius Boboc (Ivan, prima femeie, regizorul de platou), Georgiana Herciu (Marketa, a doua femeie, Magda)

Proiect câștigător în cadrul programului StarT, ediția I - 2022.

 "Îmi vin în minte toate nenorocirile de pe glob: războiul, foametea, SIDA. Dar tot la poza cu mine mă opresc cu adevărat, în care se vede că m-am îngrășat.
Consumerism dus la extrem, goană după succes cu orice preț, fluiditate identitară în virtual și în lumea reală. Câteva caracteristici ale societății contemporane.
Copleșiți de nevroze și de singurătate, trei prieteni își găsesc un refugiu în înotul sincron. În bazin, totul este mult mai simplu: respiră și se mișcă deodată. Sunetul reclamelor, al muzicii comerciale, al sirenelor de la ambulanțe e înlocuit de cel al unduirii apei. Un sentiment atât de plăcut, încât te face, poate, să vrei să părăsești definitiv lumea oamenilor. Să te transformi în ființă acvatică și să rămâi în bazin pentru o eternitate." (din prezentarea spectacolului).

"Cine suntem noi? Nu ce ne definește, ci cum existăm noi în acest surplus de informație, în această angoasă generată de o epocă competitivă, în care funcționează acel precept devenit marcă înregistrată al lui Darwin: "supraviețuiește cel mai puternic". Cât de mult ne mai permitem să fim vulnerabili, adică să ne arătăm așa cum suntem, adevărați, timorați, devorați, plăpânzi și singuri. Singuri? Poate nu: cei trei băieți din piesă au regăsit refugiul prieteniei, înoată sincron în oaza lor de liniște, unde haosul lumii nu răzbate.", Monica Stoica, regizoarea spectacolului Balerinele acvatice." (din textul Manifest despre societatea în colaps, scris de Monica Stoica pentru LiterNet - de citit integral aici).

Fotografii de Dinu Lazăr (realizate la repetiția din 6 iunie 2023)

( Click pe o fotografie pt slideshow.)







Monica Stoica











Andrei Nicolae Ionescu































Georgiana Herciu

Macrina Bârlădeanu



































Cristian Robe

















































































Marius Boboc

Valentin Sichim și Marius Boboc









































































































































































































De: David Drábek Regia: Monica Stoica Cu: Cristian Robe, Valentin Sichim, Andrei Ionescu, Macrina Bârlădeanu, Marius Boboc, Georgiana Herciu

0 comentarii

În programul cultural

Teatrul Metropolis
18.05.2024 19,00

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus