Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Autobahn

Autobahn - un spectacol într-o maşină


mai 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Sageata 1 spectacol în trafic
Sageata 4 automobile pe străzile din Bucureşti
Sageata 4 poveşti
Sageata 2 x 4 actori
Sageata 3 x 4 spectatori pe locurile din spate


8, 9, 10, 11 iunie, ora 22:00, şoseaua Kiseleff

Cu: Amalia Ciolan, Mihaela Sîrbu, Raluca Tudorache, Bogdan Albulescu, Radu Bânzaru, Marius Gâlea, Radu Iacoban, Andrei Mateiu
Regia: Mihaela Sîrbu
Traducerea: Mihaela Sîrbu şi Anca Bărbulescu

Rezervări: Biletele pot fi rezervate prin e-mail la adresa [email protected] cu subiectul "rezervare autobahn" sau la telefon 0729578154 între orele 11.00 - 17.00. Rezervarea prin e-mail devine valabilă numai în urmă confirmării din partea noastră.

Rezervările încetează cu 48 h înainte de ora şi data reprezentaţiei, până la acea dată biletele rezervate trebuind ridicate. În urmă rezervării vă vom comunica (în scris sau verbal) locul din care va putea fi ridicat biletul.

Sageata Cost bilete: 60 lei; 70 lei (cu livrare la domiciliu); 200 lei pentru toată bancheta din spate
Sageata Durata spectacolului: 2 h 20 min


Sageata Sinopsis:

Ce poate fi mai potrivit decât claustrarea dintr-un automobil pentru a forţa o discuţie sau o conversaţie sau pentru a face tăcerea să pară deosebit de prezentă sau, mai mult, stânjenitoare.

Situaţia a fost des folosită în film, dar Neil LaBute este poate primul care transformă această situaţie într-un eveniment teatral.

În Autobahn, o serie de piese într-un act care se petrec în partea din faţă a automobilului, decorul se dovedeşte a fi un vehicul (la propriu) ideal pentru obişnuită explorare "marca LaBute" a relaţiilor abuzive, manipulative şi în general, intoxicate.

Cu toate astea Autobahn nu reprezintă 140 de minute de disconfort. Ca mulţi înaintea lui, LaBute se amuză copios în relatarea ororilor inerente relaţiilor dintre oameni.


Sageata Despre spectacol:

La aniversarea unui deceniu de existenţă a Teatrului fără frontiere ne-am propus un proiect unic în România.

O piesă jucată în automobil, pentru doar trei spectatori, o nouă piesă de Neil LaBute.

Automobilele se vor plimba prin Bucureşti, în timp ce şoferul şi pasagerul din dreapta (actorii) îşi vor interpretă rolurile sub ochii şi răsuflarea celor trei spectatori aflaţi pe bancheta din spate.

Spectatorul aflat pe bancheta din spate a maşinii, poate arunca o privire aproape voyeuristică, atât de aproape încât graniţa dintre convenţie şi realitate devine insesizabilă.

Autobahn este o călătorie amuzant-voyeuristică cu maşina, accelerată de drame tulburătoare şi momente de comedie neagră.

Sageata Autobahn - cea de-a treia piesa a lui Neil LaBute montata de TFF, după The Shape of Things şi Bash
Sageata Autobahn - un roadmovie teatral
Sageata Autobahn - un spectacol exclusiv pentru un public exclusiv
Sageata Autobahn - un laborator în care se analizează relaţiile interumane, dificultăţile de comunicare, fragilitatea sentimentelor, în condiţii de mediu realiste
Sageata Autobahn - o ieşire din obişnuita convenţie dramatică pe care o presupune orice spectacol de teatru, o încercare de reconstrucţie a realităţii autentice, pusă în slujba unui experiment artistic


Sageata Despre autor

Motto: "Ce ciudat...am văzut undeva într-o revistă, una din multele mele reviste - ştiu, ştiu, am prea multe - am văzut un grafic cu viaţa noastră, ştii, o chestie rotundă care împărţea timpul pe secţiuni, şi acolo spunea că în ţara noastră oamenii îşi petrec o optime din viaţă în maşini. Da. În automobile. Nu e interesant? În maşinile noastre sau ale altora. Ale celor apropiaţi, în general. În fine. Oricum, era foarte interesant ce am citit acolo. În articolul ăla..."

Neil LaBute, Autobahn.Sageata "Nu există un dramaturg care să scrie mai bine în zilele noastre, pe această planetă ca Neil LaBute." - John Lahr, The New Yorker
Sageata "Neil LaBute este primul dramaturg adevărat, de la David Mamet şi Sam Shepard încoace, de fapt de la Eduard Albee, dacă am vorbi despre compasiune dar şi despre sălbăticie, despre patos şi despre putere." - Donald Lyones, New York Post
Sageata "Poate că ar fi timpul să încetăm să vorbim despre LaBute ca despre un simplu provocator, asta n-ar face decât să pună în umbră personalitatea unui artist ambiţios cu un acut simt al limbajului, al dialogului." - Jason Zinoman, Time Out New York

Parteneri:La Strada, AFCN, Ministerul Culturii, Mercedes Benz, Uniter, Centrul Cultural American, Exlibris, Yama Studios
Parteneri media: Ziua, 24-FUN, Observator Cultural, RFI, New Europe Media Toate articolele despre Autobahn


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Meandrele realului - Autobahn, Iulia Popovici


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer