iunie 2024
Incognito
Teatrul Național București
Incognito de Nick Payne
Traducerea: Aylin Cadîr
Regia: Zsuzsánna Kovács
Scenografia: Corina Boboc
Asistent scenografie: Diana Vasile
Muzica: Călin Țopa
Lumini: Ionel Docan, Cristian Șimon
Operator orgă lumini: Vasile Neguț
Videoproiecții: Constantin Șimon
Regia tehnică: Paul Tănase
Operator sunet: Domnița Stoian
Distribuție: Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea, Lari Giorgescu

"În ce măsură creierul ne poate determina nivelul de inteligență, memoria, comportamentul, afectivitatea? Cine suntem și ce anume ne face să fim ceea ce suntem? Pentru cei interesați de profunzimile creierului uman, dar și de mai profunda noastră ignoranță, Teatrul Național București prezintă spectacolul Incognito de Nick Payne (un proiect în cadrul Programului Uși deschise pentru toți).

Unul dintre cei mai cunoscuți tineri dramaturgi și scenariști englezi, Nick Payne este pasionat în egală măsură de știință, presa supranumindu-l pe dramaturg Mr. Science. După succesul internațional cu piesa Constellations / Constelații, al cărei personaj principal era mecanica cuantică, în Incognito personajul central, unul foarte capricios și imprevizibil, este creierul uman. Alcătuită din mai multe episoade întrețesute, asemenea unor universuri multiple într-o evoluție non-liniară, Incognito prezintă trei povești, două dintre ele inspirate din fapte reale. Prima vorbește despre furtul creierului lui Albert Einstein, a doua prezintă cazul unui pianist care, în urma unei operații experimentale pe creier, își pierde memoria de scurtă durată; a treia, ficțională, o are în centru pe Martha, neuropsiholog, care încearcă să se cunoască pe sine însăși în timp ce sondează mintea pacienților săi.

Sub conducerea regizoarei Zsuzsanna Kovacs și în scenografia Corinei Boboc, Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea și Lari Giorgescu realizează o extraordinară performanță actoricească, interpretând peste 20 de roluri, trecând cu inteligență de la un personaj la altul, într-o călătorie imaginară prin labirintul creierului uman. Fiindcă, așa cum spunea Einstein, «imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea e limitată.»" (din prezentarea spectacolului)

Fotografii de Dinu Lazăr (realizate la repetiția din 24 mai 2024)

( Click pe o fotografie pt slideshow.)





Aylin Cadîr, Lari Giorgescu





Monica Davidescu, Lari Giorgescu











































































Ovidiu Cuncea, Aylin Cadîr, Lari Giorgescu






















































































































































































De: Nick Payne Regia: Zsuzsánna Kovács Cu: Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea, Lari Giorgescu

0 comentarii

În programul cultural

Teatrul Național - Sala Atelier
27.09.2024 19,00

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus