iunie 2024
Rușii nu zâmbesc
Teatrul Apropo, București
Rușii nu zâmbesc de Ioana Dajbog
Regia: Diana Mihalașcu
Scenografia: Diana Mihalașcu, Ioana Dajbog
Asistent scenografie: Bogdan Bodros
Universul sonor: Mara Solomon
Tehnic, imagine și foto afiș: Gabi Jilav
Design afiș Diana Butnaru
Distribuție: Georgiana Cristurean, Radu Fărcane, Leonard Chionac

"Povestea începe pe 24 februarie 2022. Ora 2 dimineața. Un el și o ea. Febră. O oră mai târziu, Ucraina este invadată. Un el și o ea care aproape se iubesc. Febră. Războiul se apropie.

Rușii nu zâmbesc propune, prin mișcare, o relație strânsă între fapte și vorbe prin situațiile pe care le trăiesc personajele noastre și coregrafia care întărește stările lor. Focusul rămâne iubirea dintre ei care se află în contrapunct cu situația de peste graniță.

Vă așteptăm la un spectacol de teatru documentat despre efectele valurilor de știri excesive în care putem urmări degradarea sănătății tinerilor din România. Frica unui viitor incert se amestecă cu iubirea și virușii care plutesc în aer...

«Consider important ca publicul să înțeleagă că acest spectacol nu vorbește direct despre războiul în desfășurare dintre Rusia și Ucraina, ci despre jurnaliștii care îl documentează. E vorba despre munca lor, care poate deveni cu ușurință o obsesie sau o dependență.

Povestea personajului feminin nu este doar o creație ficțională, ci are rădăcini în realitatea vieții de zi cu zi, în ceea ce reprezintă un Breaking News. Un Breaking News pe care îl așteptăm, de care fugim, la care sperăm, care ne degradează și ne dezumanizează.

Spectacolul explorează modul în care un război poate să ne acapareze mintea, hrănind un aspect profund înrădăcinat în noi, pe care poate că nu suntem pregătiți să-l recunoaștem.» (Diana Mihalașcu)" (din prezentarea spectacolului)

Fotografii de Dan Moruzan (realizate la repetiția din 27 mai 2024)

( Click pe o fotografie pt slideshow.)Georgiana Cristurean

Radu Fărcane

Georgiana Cristurean și Leonard Chionac

Georgiana Cristurean și Diana Mihalașcu

De: Ioana Dajbog Regia: Diana Mihalașcu Cu: Georgiana Cristurean, Radu Fărcane, Leonard Chionac

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus