Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Păcală se întoarce

Un tărâm al prostului gust desăvârşit - Păcală se întoarce


Observator Cultural, iunie 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Greaţa care te cuprinde la Păcală se întoarce se instaurează încă de la primele cadre: Păcală (re)vine de undeva din Europa, intrând în România dinspre Ungaria, într-o căruţă plină de catrafuse. Geo Saizescu nu-şi menajează spectatorul, ci-l azvârle de la bun început într-un tărâm al prostului gust desăvârşit! Nu ai timp să te obişnuieşti cu această calamitate, şocul nu vine treptat, ci primeşti un pumn în stomac (care apoi se repetă tot mai des şi mai puternic) chiar de la genericul de-nceput!

Păcală se întoarce e înainte de toate greţos: greţos de prost, greţos de vulgar, greţos de kitsch, greţos, greţos, greţos... Greaţa e sentimentul dominant la acest non-produs. Păcală se întoarce nici măcar nu-i un film şi nu i se poate face o cronică - e cu mult sub orice limită a indecenţei, a neruşinării şi a imposturii. E un furt din bani publici, e ceva ce ţine de domeniul dreptului penal. Geo Saizescu ar trebui să returneze banii de la bugetul statului, bani de care şi-a bătut joc! Orice aş scrie despre Păcală se întoarce, tot n-aş reuşi să exprim revolta şi scârba pe care le-am simţit pe parcursul a două ore şi jumătate de proiecţie! Doar să nu mergeţi să-l vedeţi! Toate articolele despre Păcală se întoarce


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Laurenţiu Brătan


Alte articole

 Un furt din bani publici - Păcală se întoarce, Laurenţiu Brătan
 Umorul naţional - Păcală se întoarce, Andrei Gorzo
 Comedii de weekend - Păcală se întoarce şi altele, Iaromira Popovici
 Răzbunarea lui Păcală - Păcală se întoarce, Iulia Blaga


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer