Re:publik / iunie 2006
Despre noul film al lui Geo Saizescu nu sunt prea multe de spus / scris. Asta pentru că, încă de la genericul de-nceput, îţi dai seama că e vorba de un prost gust insuportabil, sub orice limită a decenţei. Iar tot acest coşmar ţine 2h30!

Păcală se întoarce nici nu poate fi numit film, aşa cum ceea ce a făcut Geo Saizescu nu se poate numi scenariu sau regie; iar despre cei care se agită şi urlă pe ecran nu se poate spune că joacă într-un film. Şi nu i se poate face o cronică. Păcală se întoarce e un sub-produs, comparabil doar cu Garcea şi oltenii. E, din păcate, şi un fenomen ce caracterizează, în continuare, o mare parte a cinematografiei româneşti - un furt din bani publici, pentru că Geo Saizescu nu a făcut un film cu banii care i s-au dat de la buget, ci un "ceva" incalificabil! A-i aloca mai mult spaţiu înseamnă a-i da importanţă. Ceea ce nu merită, pentru că Păcală se întoarce e cu mult sub acel nivel de la care se poate, eventual, purta o discuţie.


Păcală se întoarce (Păcală 2), România 2006
Scenariul şi regia: Geo Saizescu
Imaginea: Mihai Mălaimare Jr.
Cu: Denis Ştefan, Sebastian Papaiani, Anemona Niculescu, Valentin Teodosiu, Magda Catone, Ştefan Sileanu, Şerban Ionescu, Virgil Ogăşanu
Durata: 150'
Distribuit de MediaPro Film Distribution
Regia: Geo Saizescu Cu: Denis Ştefan, Amorena Niculescu, Valentin Teodosiu, Sebastian Papaiani, Magda Catone, Şerban Ionescu

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus