Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest

Deppăşind planul - Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest


Libertatea, august 2006
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
E ca şi cum cineva (un mare mahăr de la Hollywood) i-ar fi spus lui Johnny Depp: "OK, vedeto, fii atent(ă) aicea: fă tot ce-ai făcut în seria unu din Piraţii din Caraibe, da' mai bagă de la tine! Clientu' nostru - stăpînu' nostru, şi el vrea să vadă un Depp care-şi face de cap... Execută-rreeea!"

Şi Johnny şi-a făcut de cap. În ce mă priveşte, Piraţii din Caraibe: Cufărul omului mort (în paranteză fie spus, Cufărul mortului ar fi fost de ajuns) e mai bun ca primul - Piraţii din Caraibe: Blestemul perlei negre - pentru simplul motiv că eu pe acela nu l-am văzut. Am înţeles că şi acolo Depp (în rolul Căpitanului Jack Sparrow) face show, deci e bine. Şi, oricum, se pare că acest al doilea episod (regizat abil şi inventiv de Gore Verbinsky) poate fi văzut fără mari probleme şi de cei care nu l-au văzut pe primul, pentru că te prinzi - din două-trei replici - care-i treaba cu Sparrow, cu Will Turner (Orlando Bloom) îndrăgostit de Elizabeth Swann (Keira Knightley), cu vasul-fantomă "Olandezul zburător"şi cu cine caută pe cine şi de ce, blabla...

În două vorbe, ideea e că toţi caută "Cufărul" ăla din titlu. O chestie care ar putea deveni obositoare (faptul că sînt prea multe personaje, fiecare cu "agenda" lui secretă şi că, deci, acţiunea se ramifică în prea multe direcţii) e rezolvată eficient - de scenariu şi, mai ales, de regie: dacă sînt prea mulţi / prea multe, atunci să se ciocnească! Există - mai ales spre sfîrşitul filmului, adică în ultima jumătate de oră din două şi jumătate - cîteva momente absolut dărîmătoare cînd toţi se luptă cu toţi, fiecare fuge după fiecare (cu cufăr sau fără) şi asta dă filmului aerul acela simpatic de struţocămilă uşoară ca fulgul şi fără dureri de cap, în ciuda bugetului - ceva între film de aventuri cu dueluri, comedie burlescă şi John Woo "light"... O roată de moară care se rostogoleşte şi pe care aleargă cînd doi, cînd trei ar putea intra în antologia comediei de acţiune drept una din cele mai reuşite găselniţe cinematografice. Iar Depp "la proţap", în chip de frigăruie, vine tare din urmă ca desen animat cool!

Merită văzut filmul? Cu siguranţă. Şi nu doar pentru că pe el scrie "Depp". Toate articolele despre Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Piraţii au vînt bun la pupa - Pirates of the Carraibean- The Dean Man's Chest, Iulia Blaga
 Imperiul piraţilor contraatacă - Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest, Ionuţ N. Sârbu
 Vînt în pînze - Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, Andrei Gorzo


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer