decembrie 2006
Integrala Concertelor pentru pian


Editura Casa Radio lansează luni 11 decembrie 2006, la ora 12,30, la Librăria Cărtureşti din str. Arthur Verona, nr. 13, Integrala concertelor pentru pian şi orchestră de W.A. Mozart, în interpretarea Danei Borşan şi a Orchestrei de Cameră Radio.

Invitaţi la lansare:
 Prof. univ. dr. Valentina Sanda Dediu
 Cornel Todea, director al Teatrului Ion Creangă
 Prof. Dan Scurtulescu
 Muzicolog Cristina Sârbu

Dana Borşan va acorda autografe celor prezenţi.

  Ascultă, în format mp3, Concertul pentru pian şi orchestră în sol major, K 453.



Premiera absolută în viaţa muzicală românească, Integrala concertelor pentru pian şi orchestră de W.A. Mozart este una dintre realizările majore ale editurii Casa Radio. Înregistrările cuprind 21 de concerte mozartiene, de la KV 175 la KV 503, la care se adaugă Rondo-ul în Re major pentru pian şi orchestră KV 382.

Pianista Dana Borşan, prof. dr. la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi solistă a Formaţiilor Muzicale Radio, a lucrat timp de şase ani pentru a realiza această Integrală în colaborare cu Orchestra de cameră Radio şi cu şapte dirijori romani şi străini: Horia Andreescu, Vlad Conta, Ilarion Ionescu Galaţi, Ervin Acel, Milen Nacev, Christoph Adt şi Dejan Savic.

Un număr de opt CD-uri cu totul speciale stau acum la dispoziţia melomanilor, căci Dana Borşan este în acest moment pianistul nr. 1 al vieţii muzicale româneşti, iar numele ei este recunoscut şi apreciat şi dincolo de hotare. Concertele şi înregistrările pe care le semnează stau mereu sub semnele seriozităţii, al profesionalismului şi mai ales al ORIGINALITĂŢII viziunii interpretative. Dana Borşan are un cuvânt propriu şi puternic de spus asupra felului în care se cântă astăzi capodoperele literaturii pianistice universale, fie că este vorba de concerte sau de lucrări camerale. Ascultând înregistrările acestei prime Integrale mozartiene realizată de un artist roman, redescoperim un Mozart proaspăt, sensibil şi elegant, dar mai ales un compozitor cu un talent uriaş şi cu o fantastică ştiinţă a mânuirii armoniilor, ritmurilor, melodiilor, planurilor tematice, culorilor...
De: W.A. Mozart Cu: Dana Borşan (pian), Orchestra de Cameră Radio

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus