Time Out Bucureşti / ianuarie 2007
Ibo este un tânăr regizor dintr-o familie de imigranţi turci care locuiesc la Hamburg. El visează să facă primul film kung fu german, idolul său fiind Bruce Lee. Vecinii din cartier îl consideră un fel de Spielberg local care şi-a cucerit gloria cu un film publicitar pentru "King of Kebab", fast-food-ul unchiului său. Problemele sentimentale cu Titzi riscă să-i încurce planurile profesionale, ca să nu mai vorbim că familia nu vede cu ochi buni o căsătorie interetnică.

Despărţirea temporară de Titzi lasă loc pentru avansurile pe care i le face fata grecului de peste drum, proprietarul unui alt fast-food.

Pornind de la aceste premise dramaturgice, comedia lui Anno Saul acumulează o serie de încurcături, a căror previzibilitate compensată de tempoul alert şi de ingenuitatea personajului principal. Scund şi slab ca un chibriţel, brunet şi cu o tunsoare caraghioasă, într-o permanentă agitaţie, dar mereu zâmbăreţ şi cu privirea deschisă, încrezătoare, Ibo este argumentul viu împotriva reticenţelor xenofobe. Ca şi actorul care-l interpretează, Denis Moschitto, turc după mamă, italian după tată, reală tânără speranţă a cinematografului german.
Regia: Sinan Akkus, Anno Saul Cu: Emanuel Bettencourt, Numan Acar, Nora Tschirner, Hasan Ali Mete, Kida Ramadan

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus