Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Bounce

Savori neobişnuite - Bounce


Revista 22, august 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Un subiect ca cel din Bounce / Schimb de vieţi, regia şi scenariul Don Roos, tratat cu mai multă fineţe, ar fi putut da un film excelent (aduce, pe undeva, cu psihologia lui Bergman). Înlocuirea soţului mort, treptat, pe nesimţite aproape, de către cel ce a fost instrumentul fatalului pentru moartea respectivului soţ, o insinuare uşor perversă în viaţa văduvei şi încercarea de a-l înlocui pe cel dispărut sunt subiecte ce se pretează la speculaţii foarte rafinate şi subtile.

Fatalitatea şi amestecul de sentiment de culpabilitate / răscumpărare a greşelii, pe de o parte, şi savurarea perversă a situaţiei create, pe de altă parte, planează undeva, în fundal, pe tot parcursul filmului, dar nici ele nu-s exploatate îndeajuns. Toate aceste substraturi sunt abordate superficial, accentul căzînd pe acţiune, iar unghiul de vedere nedepăşind un anumit grad de formalism - întregul e destul de şablonard. Cît despre interpretări, nici Ben Affleck, şi mai ales Gwyneth Paltrow, nu-s răi, dar nici nu excelează. Totul se opreşte, în Bounce, la jumătate. Sau chiar sub ea. Toate articolele despre Bounce


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Laurenţiu Brătan


Alte articole

 O dramă altfel - Bounce, Alex. Leo Şerban


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer