Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Bounce

O dramă altfel - Bounce


Observator Cultural, iulie 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
O femeie îşi pierde soţul într-un accident de avion, fără a şti că acesta făcuse schimb de bilet cu un altul; după un an, cei doi se cunosc... După un debut foarte bine primit (The Opposite of Sex) care purta toate mărcile (stilistice & tematice) ale direcţiei "american independent; next stop: Hollywood", regizorul & scenaristul Roos campează cu aplomb pe teritoriul romantismului urban pe care-l pusese între paranteze în filmul precedent. Se vede însă treaba că nimeni nu poate scăpa de dulcile rigori ale edulcorării atunci cînd despachetează la Santa Monica şi primeşte un cec de bun venit... Tot ce era "alternativ", "crud-ironic" sau "cvasi-altmanian" în comedia "(homo)sexuală" amintită a fost gomat cu grijă în filmul de faţă - singura urmă a operaţiei de cosmetizare întreprinse fiind personajul "gay-ului de serviciu" interpretat de Johnny Galecki (care avea un rol consistent în The Opposite of Sex), aici în chip de Cupidon camp care îi reuneşte pe Abby (Gwyneth) & Buddy (Ben) atunci cînd povestea riscă să rămînă suspendată.

Dincolo de aceste mici rezerve (dovadă că marile studiouri nu au nevoie de încă un Altman!), Bounce este o dramă sentimentală neaşteptat de "altfel", cu atît mai gratificantă cu cît Gwyneth face unul din cele mai bune roluri ale sale, dialogurile şi situaţiile sînt inteligente şi proaspete iar întreg filmul are un aer de "era cît p-aci s-o dăm în clişeu, dar ne-am revenit" - cu inevitabilele concesii făcute liniei "hard" de la Hollywood (procesul şi happy-ending-ul). Filmul lui Roos - chiar privit ca un simplu new package pentru veşnicul love story - demonstrează că exigenţe "maximaliste" precum eleganţa şi sofisticarea nu au fost cu totul aruncate la coş de pe banda rulantă a cine-industriei. (+++)


Bounce / Schimb de vieţi

Regia: Don Roos
Cu: Gwyneth Paltrow, Ben Affleck, Natasha Henstridge, Johnny Galecki, Tony Goldwyn Toate articolele despre Bounce
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 Savori neobişnuite - Bounce, Laurenţiu Brătan


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer