februarie 2003
Institutul Cervantes din Bucureşti organizează prima ediţie a concursului de traducere din limba spaniolă în limba română adresat tinerilor pînă în 35 de ani.

Textele propuse (însumînd 16 pagini) aparţin scriitorilor spanioli Francisco Ayala (El camino de nuestra vida) şi Ramon Gomez de la Serna (El hombre perdido). Ambele texte sînt obligatorii.

Traducerile semnate cu pseudonim se vor trimite pînă în 31 martie 2003 pe adresa Institutului Cervantes (Str. Marin Serghiescu nr. 12, tel. 230.13.54; 230.17.81, e-mail [email protected]). Datele personale, în plic închis, sigilat de către expeditor, se vor ataşa traducerii.

Celei mai bune traduceri, selecţionată de un juriu format din personalităţi ale vieţii culturale româneşti, i se va acorda, în data de 23 aprilie, cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii - Ziua lui Cervantes, Premiul Don Quijote (în valoare de 300 de euro). Traducerea va fi publicată în revista "România Literară".

Amănunte suplimentare pe situl Institutului Cervantes.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus