aprilie 2002
In the Bedroom
Cînd vine vorba despre oamenii la care ţinem cel mai mult, puţini dintre noi ştiu exact de ce sunt în stare sau ce ar putea face în numele iubirii.

Cum se comportă un om într-un moment de criză? Se supune regulilor firii sau le încalcă, îndepărtîndu-se de ele pentru totdeauna? Filmul In the Bedroom / În dormitor, al lui Todd Field, ridică această problemă prin povestea unei familii ce se află în mijlocul unei asemenea crize. Filmul explorează faptele extraordinare pe care iubirea le poate provoca prin transpunerea oricăruia dintre noi dincolo de limitele moralităţii.

Cîştigător al Premiului Special al Juriului la Festivalul de Film de la Sundance, In the Bedroom a cucerit audienţa cu realismul profund şi cu interpretarea inegalabilă a unei distribuţii ce-i include pe Sissy Spacek, Tom Wilkinson, Marisa Tomei şi pe Nick Stahl. Filmul este o producţie Miramax, regizată de Todd Field, acesta fiind filmul său de debut.

Acţiunea se petrece vara, pe coasta Maine-ului, şi filmul se concentrează asupra a ceea ce se petrece în sînul unei familii obişnuite. Matt Fowler (Tom Wilkinson) este doctor şi practică medicina în oraşul natal, Maine. Este căsătorit cu Ruth Fowler (Sissy Spacek), o profesoara de muzică de cor, născută în New York. Singurul lor copil, Frank (Nick Stahl), aflat în vacanţa de vară, lucrează ca pescar de homari şi strînge bani pentru a absolvi şcoala. El are o aventură cu o mamă singură (Marisa Tomei). Cînd frumuseţea verii trecătoare din Maine ia sfîrşit, aceste personaje trăiesc o tragedie inimaginabilă.


In the Bedroom, durata: 130 de minute

Regia: Todd Field
Muzica: Thomas Newman
Decoruri: Shannon Hart
Imaginea: Antonio Calvache
Scenariul: Rob Festinger şi Todd Field, după o poveste de André Dubas
Producători: Graham Leader, Ross Katz, Todd Field
Cu: Sissy Spacek, Tom Wilkinson, Nick Stahl, Marisa Tomei, William Mapother, William Wise, Celia Weston
Regia: Todd Field Cu: Sissy Spacek, Tom Wilkinson, Marisa Tomei, Nick Stahl, Karen Allen

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus