aprilie 2002
K-Pax
Motto: ">K-PAX este o planetă, dar nu vă faceţi griji -
n-o să ies afară prin pieptul vostru!"

În acest film, Prot (Kevin Spacey), de două ori laureat al Premiilor Oscar, interpretează rolul unui bărbat inofensiv care sălăşluieşte în Gara Centrală din New York după o spargere. Celălalt rol este interpretat de Mark Powell (Jeff Bridges), în rolul unui psihiatru experimentat dintr-un spital public cu personal scăzut. Drumurile celor doi se întâlnesc atunci când poliţia îl predă pe Prot doctorului Mark Powell, deoarece primul pretinde că lumina este mult mai puternică pe Pământ decât pe planeta sa natală, K-Pax. Dr. Powell are suficientă experienţă cu persoane care suferă de diverse forme de paranoia şi speră să-l aducă Prot pe drumul cel bun şi să obţină adevărul de la el.

Însă Prot povesteşte că este într-o misiune de observaţie şi că viaţa pe Pământ diferă de cea de pe K-Pax, unde speră să se întoarcă până la sfârşitul verii. Poveştile sale despre viaţa de pe o planetă aflată la 1000 de ani lumină de Pământ trezesc curiozitatea colegilor de salon, care îşi doresc cu toţii să-l însoţească în apropiata sa plecare. Această euforie nu este împărtăşită însă şi de Dr. Powell care doreşte să recurgă la orice mijloc pentru a scoate adevărul de la pacientul său. Însă pe măsură ce mijloacele folosite se dovedesc neputincioase, Powell începe să se îndoiască de lucrurile în care a crezut toată viaţa. Lucrurile se înrăutăţesc pentru doctor atunci când Prot este pus faţă în faţă cu un grup de astrofizicieni ce par uimiţi de cunoştinţele sale...


K-Pax

Regia: Iain Softley
Scenariul: Charles Leavitt
Producători: Lawrence Gordon, Lloyd Devin, Robert F. Colesberry
Imaginea: John Mathieson, B.S.C.
Montajul: Craig McKay, A.C.E.
Muzica: Edward Shearmur
Adaptare după un roman de: Gene Brewer
Cu: Kevin Spacey, Jeff Bridges, Alfre Woodard, Mary McCormack
Regia: Iain Softley Cu: Kevin Spacey, Jeff Bridges, Mary McCormack, Alfre Woodard, Saul Williams

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus