septembrie 2002
Lucia y el sexo
Lucia y el sexo, ultimul film deosebit de provocator al lui Julio Medem, începe exact acolo unde se termină precedenta sa peliculă, Amanţii Cercului Polar / Los amantes del Circulo Polar. De această dată, sfârşitul tragic (în care Ana moare tocmai când găsise marea dragoste) este inversat iar Lucia nu mai luptă cu moartea ci cu viaţa. Lucia y el sexo se desfăşoară pe o insulă într-un minunat decor tropical, cu referiri la plăcerea carnală, la apa oceanului şi la lumina dătătoare de viaţă a soarelui.

Lucia (Paz Vega) este o chelneriţă ce locuieşte în Madrid. După ce crede că şi-a pierdut prietenul, pe chelnerul Lorenzo (Tristan Ulloa), ea se refugiază pe o insulă îndepărtată despre care el îi povestise adesea. Acolo îi cunoaşte pe Carlo (Daniel Freyre) şi pe Elena (Najwa Nimri, interpreta Anei din Amanţii Cercului Polar / Los amantes del Circulo Polar), ambii refugiaţi pe insulă pentru a scăpa de tragedii personale.

Fără ca nici unul din cei trei să ştie, toţi au o legătură cu Lorenzo. Elena l-a cunoscut cu mulţi ani în urmă pe această insulă şi s-au iubit pasional în apa oceanului sub clar de lună. Nouă luni mai târziu Elena a născut-o pe Luna (Silvia Llanos) dar nu l-a mai reîntâlnit niciodată pe Lorenzo. Carlo este tatăl vitreg al lui Belen (Elena Anaya) care a dispărut fără urmă după ce a provocat cu totul accidental moartea Lunei (ea l-a sedus pe Lorenzo când ar fi trebuit să fie baby-sitter pentru Luna). Pe măsură ce află tot mai multe despre noii ei prieteni, Lucia îşi aminteşte despre cartea pe care Lorenzo începuse să o scrie: povestea unei călătorii într-un trecut întunecat şi îndepărtat care l-a condus spre depresie. În curând, limita dintre realitate şi ficţiune începe să dispară.

Prin acest film, Medem confirmă pasiunea sa pentru explorarea relaţiilor aluzive şi a legăturilor care sfidează standardele iubirii convenţionale. Uimitor din punct de vedere vizual şi provocator ca temă, Lucia y el sexo demonstrează din nou faptul că Julio Medem este una dintre figurile marcante ale cinematografului spaniol.


Lucia y el sexo

Scenariul şi regia: Julio Medem
Producători: Fernando Bovaira, Enrique Lopez Lavigne
Producător executiv: Anna Cassina
Imaginea: Kiko De La Rica
Muzica: Alberto Iglesias
Director de producţie: Teresa Cepeda
Montajul: Ivan Aledo
Cu: Paz Vega, Tristan Ulloa, Najwa Nimri, Daniel Freire, Elena Anaya, Silvia Llanos, Javier Camara, Diana Suarez

Regia: Julio Medem Cu: Paz Vega, Tristan Ulloa, Najwa Nimri, Daniel Freire, Elena Anaya

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus