Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Mr. Bean's Holiday

Play Time - Mr. Bean's Holiday


Revista HBO, iunie 2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Trecem rapid peste reacţiile diverse la aflarea acestui film (Anglia: Băi, care mi-ai şutit cariera?; Franţa: Chiar era nevoie de încă unul?; SUA: Sună cunoscut - cine e Bean ăsta?), deşi fiecare e, în felul ei, îndreptăţită; trecem şi peste tristeţea cronicarului a propos de destinul amar al unuia dintre ultimele (Rowan Atkinson, esq) genii veritabile în materie de comedie (seria-cult Blackadder stă mărturie) şi ajungem... nu la o cronică (să fim serioşi!), ci la o colecţie de panseuri pe marginea unei după-amieze toride petrecute într-un cinema aproape pustiu.

Deci... e mai bun decât Bean - The Movie (1997), produs marketat exclusiv pentru yankei (drept care gagurile din serial erau reciclate fără jenă), dar asta nu schimbă problema: Bean nu mai e Bean. Personajul, plimbat fără convingere de la Paris la Cannes, a fost despuiat de inteligenţa răutăcioasă care l-a făcut faimos - au rămas doar strîmbăturile (duse la paroxism) şi aerul patetic de tolomac aerian, drept care referinţa evidentă la una din capodoperele lui Tati devine din omagiu ofensă. În rest, Willem Dafoe are haz în rolul unui regizor ("Written, directed, edited, produced and starring himself!") frate bun cu Victor Taransky, Jean Rochefort îşi telefonează (la propriu!) un cameo, iar Les Negresses Vertes se tot vântură prin cadru, nu ştiu de ce, pariez că nici ei. Toate articolele despre Mr. Bean's Holiday


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Andrei Creţulescu


Alte articole

 Mr. Bean îl bate pe Jim Carrey - Mr. Bean's Holiday, Lucian Maier


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer