Time Out Bucureşti / august 2007
Dintr-o pornire cel puţin stranie, am purces la vizionarea acestui thriller juridic cu maximum de punctaj (şase steluţe) în buzunar.

Prima a zburat cînd am văzut că opening-ul e filmat ca un spot la parfumuri, rătăcit ca din întîmplare pe Hallmark.

A doua steluţă a plecat cu vaca atunci cînd personajul principal (un Anthony Hopkins plecat cu leapşa), aeronaut înşelat, pune la cale să-şi execute consoarta şi să scape basma curată bazîndu-se pe nişte coincidenţe mari cît China.

A treia a dispărut cînd celălalt personaj principal (un Ryan Gosling jucînd cu picioarele), procuror infatuat, a muşcat momeala întinsă de acuzatul care-l sfida să-i probeze vinovăţia evidentă... în ochii oricui, mai puţin ai scenariştilor. Care scenarişti, în paranteză fie spus, încearcă o şmecherie: încep filmul arătîndu-ţi exact cine pe cine killăreşte, pentru ca apoi să, vezi-Doamne!, analizeze personajele, în timp ce tu te minunezi de manipulările savante ale unui actor care, am impresia, îl cam regretă aprig pe musiu Lecter.

În fine, a patra steluţă a luat-o la vale în momentul twistului final, atît de contorsionat & vînăt încît abia mai respira, moment în care mi-am dat seama că regizorul Gregory Hoblit n-a făcut în viaţa lui un film bun - iar acest telefilm anonim cu aer de glumă gonflată îmi confirmă că nici n-o să facă prea curînd.
Regia: Gregory Hoblit Cu: Anthony Hopkins, Ryan Gosling, David Strathairn, Rosamund Pike, Embeth Davidtz, Billy Burke

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus