Suplimentul de cultură / noiembrie 2007
Festivalul Teatrelor Europene Sibiu 2007
Festivalul Teatrelor Europene, organizat de Teatrul Naţional din Sibiu, continuă pînă pe 28 noiembrie 2007.

Următoarele două întîlniri cu companii europene sînt cele ocazionate de spectacolele Pool (No Water) şi Orion / Caravan.

Pool (No Water), de Mark Ravenhill, în regia lui Matthias Hartmann, cu trupa Schauspielhaus din Zürich, se joacă pe 13 şi 14 noiembrie 2007. Dramaturgul britanic Mark Ravenhill descrie o societate pentru care nu mai există cale de întoarcere; protagoniştii sînt conduşi de invidie şi rea­voinţă. Hartmann semnează atît regia, cît şi scenografia. Interpreţii sînt trei actori, un pictor, un dansator, un artist video şi un muzician. Pînă şi sufleuza face parte din show, iar cînd un microfon nu mai funcţionează, un sunetist sare pe scenă.

Orion şi Caravan, în coregrafia lui Cesc Gelabert, cu compania Gelabert - Azzopardi şi Theatre Lliure din Barcelona, se joacă pe 17 şi 18 noiembrie 2007. Orion este o formulă coregrafică inspirată de cîteva idei ştiinţifice: Big Bang, teoria lui Darwin, neuroştiinţele cognitive. Călătoria începe de la mişcarea particulelor subatomice şi continuă pînă la numeroase morfologii ale lumii animale. Caravan, al cărei titlu îşi are originile în creaţia lui Duke Ellington, marchează sosirea dansatorilor într­un cadru nefamiliar şi nesigur, fără vreun punct de referinţă. Coregrafia doreşte să stabilească relaţii doar între dansatori şi lumini. Piesa este o sărbătoare a personalităţii unice a fiecărui dansator.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus