Hotnews.ro / iulie 2008
Rob Schneider debutează în regie cu un film pe măsura celorlalte în care a apărut până acum sau al căror scenariu l-a scris. Ai spune că nici nu contează povestea din moment ce la fiecare cinci minute este strecurat cuvântul "penis" sau alte variante ale lui şi sunt pomenite, de asemenea, îndeletniciri mai mult sau mai puţin "pidosnice" (probabil spre hazul homofobilor. Sau nu.).

Însă povestea contează, şi încă cum! Schneider (care apare de la o secvenţă la alta când cu ochelari, când fără - dar ce mai contează!), a făcut afaceri (necinstite) în imobiliare şi află că peste şase luni intră la închisoare. Principala informaţie pe care o culege de la un fost puşcăriaş (gay) este că va fi violat fie de banda naziştilor, fie de cea latino-americană, fie de cea a negrilor, fie de toate la un loc. Să te ţii râs!

Tocmai când se gândea cum să preîntâmpine drama vieţii lui, eroul găseşte în stradă un maestru care, deşi e puchinos şi foloseşte tăvile pe post de scrumiere, va face din el un luptător imbatabil. Şi nu doar pentru că mănâncă şerpi vii sau se lasă agăţat de sfârcuri.

David Carradine probabil că n-avea bani de ţigări din moment ce a acceptat nu doar să apară, dar şi să-şi ia în răspăr personajul din Kill Bill. Dar ce, n-a jucat şi în Se credea un Picasso / Fall Down Dead, unde le măcelărea pe Monica Bârlădeanu şi Mihaela Rădulescu? Un actor trebuie să muncească!

Ca să n-o mai lungim, Big Stan / Marele Stan este un film cum puţine aţi văzut, cu poante scabroase şi grosolănii cât cuprinde pelicula. Dar ridică respectul de sine al proaspătului regizor, care şi-a rezervat rolul unui papă-lapte ajuns cel mai tare din parcare, maestru al tuturor stilurilor de luptă, capabil ca de la înălţimea lui de 1,5 m să-i bată măr pe cei mai solizi bărbaţi (şi pe urmă să-i facă să danseze. Singurul moment unde îţi vine să râzi e către final, când se porneşte un mini-spectacol de dans). Mă întreb care sunt regizorii preferaţi ai lui Rob Schneider? Cică ar fi leşinat la filmări, din cauza căldurii. Arta cere sacrificii...

Comisia de rating de la Centrul Naţional al Cinematografiei a interzis filmul spectatorilor sub 15 ani. La cât de penibil e, trebuia interzis de tot. Nici măcar nu poţi mânca în timp ce te uiţi la el. Îţi stă puiu-n gât.


Big Stan / Marele Stan, SUA, 2007, 107 minute
Regia Rob Schneider
Cu: Rob Schneider, David Carradine, Erik Betts, Randy Couture.
Regia: Rob Schneider Cu: Rob Schneider, David Carradine, Erik Betts, Randy Couture

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus