noiembrie 2008
Trip
Joi, 13 noiembrie 2008, la Teatrul de Stat Constanţa, ora 18:00, are loc premiera filmului Trip, scris şi regizat de Florina Titz, cu Marian Adochiţei, Lana Moscaliuc, Dragoş Ştefan, Mirela Ungureanu şi Dan Telehoi. Coloana sonora: Silent Strike.


Vezi trailerul acestui film:

Website oficial: www.tripthemovie.ro.


Scurt sinopsis:

Folosind o maniera voyeuristică, Trip te inserează în vieţile personajelor Yumi, Ovidiu, Dani, Ada şi Cristi, tineri dependenţi unul de celălalt, explorând perpetuu posibilitatea de a se elibera de tensiunea unei realităţi bizare. Dezgustul, plictiseala si refuzul de a sucomba într-un oraş-deşert sunt reflectate prin proiectarea unor genuine epifanii pe fundalul spaţiilor limitante din Constanţa postcomunistă, şi potenţate de preferinţa pentru culori intense, ritmuri acerbe şi un feeling de post-pop-art. Trip explorează limbajul eidetic al contemporaneităţii constănţene, penetrând vieţile personajelor legate printr-o prietenie patologică, schizofrenie şi imaginaţie. Prietenii din acest grup simt că îşi pierd sănătatea mentală în spaţiul socio-cultural anost în care trăiesc. Îşi petrec viaţa antrenându-se în discuţii fără rost sau dezbateri lingvistice fără un adevărat fundament logic şi folosesc unelte de alterare a conştiinţei precum drogurile şi alcoolul. În Constanţa, oraş-fantomă, o altă soluţie pentru un escapism autentic nu pare să apară. Într-unul din puţinele ieşiri în afara apartamentului lor - spaţiu închis, concentric - Yumi, Ovidiu, Dani şi Cristi o întâlnesc pe Ada, o tipă interesantă care călătoreşte din oraş în oraş, părăsind oameni şi prieteni succesiv, iar integrarea sa în grup pare să fie completă şi absolută. În multele sesiuni de role-play, unde cei cinci îşi imaginează progresiv că sunt altundeva, altcineva, în cu totul alte circumstanţe, lucrurile par să ia o întorsătură tragică atunci când distanţa între realitate şi vis devine din ce în ce mai subţire, iar bolile psihice, întreţinute printr-un continuu cerc vicios par să se agraveze.


Despre producţie:

Trip este un proiect iniţiat şi coordonat de Florina Titz împreună cu actorii principali. Scenariul Trip a fost scris în patru luni, după o îndelungată cercetare şi un studiu al conversaţiilor zilnice, înregistrate pentru a găsi şabloane autentice de vorbire ce au fost preluat apoi în scenariu. În vederea stabilirii distribuţiei, regizoarea a vizat actori nu doar talentaţi dar şi cu disponibilitate pentru improvizaţie. Unele scene sunt pe deplin improvizate.

Trip a fost filmat în perioada august 2007 - martie 2008, pornind de la un buget de 0 RON, cu cheltuieli suportate din bugetul personal al membrilor echipei. S-a filmat în stilul guerilla, întotdeauna on-location şi cu o echipă minimă.
Regia: Florina Titz Cu: Marian Adochiţei, Lana Moscaliuc, Dragoş Ştefan, Mirela Ungureanu, Dan Telehoi

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus