România Liberă / martie 2004
Recent, filmul Struma, semnat de Radu Gabrea, a fost difuzat de postul de televiziune german WDR. Filmul evocă, pe baza unui scenariu scris de regizor în colaborare cu Stelian Tănase, odiseea tragică a 769 de evrei îmbarcaţi la 12 decembrie pe vasul Struma la Constanţa, vas scufundat apoi pe 23 februarie 1942 în apele Mării Negre. Documente, fotografii, interviuri, printre care o convorbire cu unicul supravieţuitor al dezastrului, David Stoliar, au făcut din acest film un model de documentar dedicat marilor tragedii determinate de cel de-al doilea război mondial.

La Londra, în zilele de 6 aprilie şi 11 mai vor fi proiectate alte două opere ale cineastului român: Dincolo de nisipuri şi Rosenemil - O tragică iubire (coproducţie franco-germano-elveţiano-română) la Clubul Român de Film, proiecţie organizată de Centrul Cultural Român din Londra, cu sprijinul CNC, al Fundaţiei Raţiu şi al Ambasadei României în Marea Britanie. Proiecţiile dedicate operei cinematografice semnate de Radu Gabrea vor avea loc la "The Other Cinema" (fostul cinematograf "Metro") din Londra.


Regia: Radu Gabrea

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus