Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici teatru  Sageata  Hamlet

Hamlet, în regia lui Vlad Mugur


România Liberă, martie 2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
De Ziua mondială a teatrului, la TVR Cultural, o întîlnire-eveniment a iubitorilor Thaliei cu spectacolul marelui regizor Vlad Mugur, cu Hamlet, de William Shakespeare, montat de regretatul director de scenă la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, în decorul lui Helmut Sturmer, costumele fiind realizate de Lia Manţoc şi măştile de Ilona Jaro Varga.

Încununată cu Premiul pentru cel mai valoros spectacol la Gala UNITER 2002, această ultimă creaţie a lui Vlad Mugur a participat la importante reuniuni artistice de mare anvergură, ca Festivalul naţional de teatru "I.L. Caragiale", Festivalurile internaţionale de teatru de la Sibiu şi Köln, Festivalul naţional de teatru clasic de la Arad şi Festivalul internaţional "Shakespeare" de la Craiova, din toamna anului trecut, cînd a fost preluat de o echipă a Redacţiei Teatru-Film a Televiziunii Române, condusă de regizorul Silviu Jicman.

Este un spectacol monumental şi răscolitor, cu valoare testamentară, despre seismele şi nebunia lumii noastre, un discurs artistic de o excepţională tensiune intelectuală şi emoţională în care întrebările "hamletiene" sunt înfăţişate cu o pilduitoare prospeţime la interferenţa cu incitantele interogaţii existenţiale proprii acestui tulburător început al mileniului trei. Spectacolul prilejuieşte veritabile performanţe interpretative izbutite de Sorin Leoveanu (Hamlet), Luiza Cocora (Ofelia), Elena Ivanca (Gertrude), Bogdan Zsolt (Claudius), Anton Tauff (Polonius), Ovidiu Bînzaru (Laertes), Melania Ursu şi Miriam Ciubus (actori, gropari) ş.a.

 Toate articolele despre Hamlet


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Ion Parhon


Alte articole

 Hamlet - in memoriam Vlad Mugur, la TVR 2, Comunicat de presă
 Galerie foto - Hamlet, Nicu Cherciu
 Întoarcerea lui Hamlet la Cluj, Iulia Popovici


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer