martie 2009
Festivalul Internaţional de film NexT, 2009
Pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Scurt şi Mediu Metraj NexT, care se va desfăşura în Bucureşti, în perioada 1 - 5 aprilie 2009, la Cinema Scala şi Cinemateca Eforie, organizatorii au imaginat o nouă idee, menită să îi atragă pe toţi cei pasionaţi atât de NexT, cât şi de... bricolaj.

Brico Contest este un concurs de creaţie care îi vizează pe toţi cei cărora le place să măsoare, să deseneze, să taie, să lipească, să vopsească, să bată cuie şi, nu în ultimul rând, să fie în mijlocul atmosferei NexT! Tot ce le mai trebuie este o idee bună, care trebuie să stea la baza creaţiei unui obiect decorativ, funcţional, hand-made, uşor transportabil, care să nu ocupe un spaţiu mai mare de 1 mp şi care să conţină elemente din visual-ul NexT.

Cincisprezece proiecte din totalul celor propuse vor fi selecţionate şi vor primi o sumă de bani pentru realizare. Obiectele rezultate în final vor fi expuse pe întreaga durată a festivalului în foaierul cinematografului Scala, devenind parte a decorului NexT in această locaţie.

Pe 4 aprilie 2009, în cadrul Galei de Închidere a festivalului va fi anunţat câştigătorul Brico Contest, ales în urma voturilor publicului NexT. Premiul constă într-o excursie de trei zile la Festivalul de Public Design de la Milano (18 - 26 aprilie 2009), care include şi o acreditare la manifestările acestui eveniment de amploare.

Mai multe detalii despre desfăşurarea acestui nou proiect marca NexT sunt disponibile pe www.nextproject.ro, la secţiunea Brico Contest.

Data limită de înscriere în acest concurs este 25 martie 2009.

Brico Contest ar fi rămas o simplă idee pe hârtie a organizatorilor NexT, fără sprijinul oferit de ClubAfaceri.ro, newschannel.ro, flu.ro şi GhiseulBancar.ro. "Suntem bucuroşi să putem susţine un proiect inedit şi de o asemenea anvergură, precum cel iniţiat de Festivalul Internaţional de Film NexT. Ne alăturăm ideilor inovatoare, competiţiilor de calitate şi ne implicăm în tot ceea ce poate aduce un plus de valoare, un pas înainte şi poate deschide noi orizonturi. Acestea sunt şi valorile platformei de business ClubAfaceri.ro şi ne încântă foarte tare faptul că le-am regăsit in acest proiect!", spune Adrian Tănăsescu, Director Executiv ClubAfaceri.ro.
Partenerii Brico Contest sunt Public Design Festival Milano şi Asociaţia Culturală Esterni (Italia).


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus