mai 2009
Astăzi, 16 mai 2009, la prestigiosul Kennedy Center din Washington, are loc premiera oficială a operei Turandot de Puccini, în regia lui Andrei Şerban. Spectacolul, la care preşedintele Obama este aşteptat ca invitat de onoare, beneficiază de interpretarea sopranei Maria Guleghina şi conducerea muzicală a lui Keri-Lynn Wilson şi este un remake al celebrei puneri în scenă de la Covent Garden din 1984.

Este cea mai longevivă montare din cariera de regizor de operă a lui Şerban, ea jucîndu-se încontinuu de 25 de ani. Lui Placido Domingo, care a interpretat rolul prinţului Calaf şi celebra arie Nessun Dorma la premiera londoneză, îi revine onoarea de a dirija ultima reprezentaţie de la Washington, programată în 4 iunie 2009. Deşi sala de operă de la Kennedy Center are o capacitate de 2.000 de locuri, seria celor opt spectacole cu Turandot este deja sold out.





[Credit foto: Washington National Opera at the Kenndey Center, Washington, DC]

De: Giacomo Puccini Regia: Andrei Şerban Cu: Maria Guleghina, Darío Volonté, Sabina Cvilak, Morris Robinson, Nathan Herfindahl, Norman Shankle, Yingxi Zhang, Robert Baker

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus