martie 2010
Mozart Rocks
Pe 12 aprilie 2010, în Sala Palatului, va avea loc concertul Mozart ROCKS 2010, concert de caritate, în beneficiul Asociaţiei "Telefonul Copilului".

Evenimentul muzical original, aflat la a VII-a ediţie, oferă o abordare inedită a muzicii clasice, prin combinarea sonorităţilor orchestrelor simfonice cu sunetul modern al instrumentelor electronice, în interpretarea unor piese celebre ale unor compozitori clasici: Bach, Beethoven, Brahms, Haendel, Strauss, Bizet şi bineînţeles, Mozart, dar şi piese celebre ale rock-ului modern, într-o orchestraţie nouă.

Primele concerte Mozart ROCKS au început la Brăila, iar succesul acestora a adus acest spectacol agreabil în Bucureşti, în octombrie 2008 la Sala Radio, în decembrie 2008 în Timişoara, ultimul şi cel mai amplu concert fiind cel din iunie 2009 de la Sala Palatului.

Nu mai puţin de 10 tineri chitarişti români precum şi un chitarist din Spania au concertat până acum alături de orchestrele simfonice ale Teatrului "N. Leonard" din Galaţi, ale Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa, ale Filarmonicii "Banatul" din Timişoara şi Orchestrei Naţionale Radio.

Pentru concertul din 12 aprilie de la Sala Palatului, clasicul şi modernul se vor întâlni din nou, evenimentul urmând să-l aibă la pupitrul Orchestrei Filarmonicii "George Enescu" pe maestrul Tiberiu Soare, dirijor al Operei Naţionale Române şi alături un grup de 7 chitarişti români, un invitat special, un chitarist din Norvegia precum şi un cor pentru câteva momente corale deosebite, alţi invitaţi surpriză.

Publicul, ca de fiecare dată, format dintr-o gamă largă de melomani, atât ca vârstă cât şi ca gusturi muzicale va avea ocazia să asculte atât piese de succes din concertele trecute cât şi piese noi, montate într-o scenografie îndrăzneaţă, spectacolul vizual al proiecţiilor, jocurilor de lumini şi efectelor speciale completând universul sonor şi făcând din acest eveniment unul cu adevărat memorabil.

Scopul concertului din 12 aprilie 2010 nu este doar unul educativ pentru tânăra generaţie dar este şi unul caritabil şi îşi propune să sprijine strângerea de fonduri pentru finanţarea serviciului "Telefonul Copilului". Receptivi la greutăţile cu care mulţi copii din România se confruntă, într-o perioadă din ce în ce mai dificilă, un mare număr de artişti au răspuns apelului nostru şi vor fi evolua pe scenă pentru a susţine această cauză.

În sprijinul evenimentului, mai mulţi vectori importanţi din mass-media şi-au anunţat intenţia de participare, astfel încât concertul va beneficia şi de o bună vizibilitate, CNA aprobând difuzarea în regim de campanie culturală a spoturilor video/audio de promovare a concertului Mozart ROCKS, inclusiv menţionarea siglelor sponsorilor şi partenerilor evenimentului.

Asociaţia "Telefonul Copilului" este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, al cărei scop este acela de a proteja copiii împotriva oricărei încercări de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz, oferind asistenţă gratuită prin intermediul liniei telefonice 116.111.

Asociaţia "Telefonul Copilului" a fost înfiinţată în anul 2006, în cadrul programelor Phare finanţate de Uniunea Europeană, fiind promovată prin intermediul campaniilor "Casa de Copii nu e acasă" şi "Drepturile copilului sunt lege". În luna iulie 2008, Asociaţiei "Telefonul Copilului", în parteneriat cu Romtelecom, i-a fost acordată de către Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC), licenţa pentru implementarea numărului unic european de asistenţă pentru copii, 116.111. Începând cu data de 1 octombrie 2008 acesta a devenit funcţional la nivelul întregii ţări în reţeaua Romtelecom. România a fost a treia ţară din Uniunea Europeană care a pus la dispoziţia copiilor acest număr unic.

Serviciile oferite de către Telefonul Copilului 116.111 sunt următoarele:
Informare cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
Consiliere cu privire la promovarea şi respectarea drepturilor copiilor
Îndrumare către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară
Urmărirea modului de soluţionare a cazurilor
Monitorizarea respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii

Sageata Ascultaţi piese din concertele Mozart ROCKS aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus