iunie 2009
Hai măi boierică!

Asta ne îndeamnă, încă din 1994 "Zdubii". Cunoscând succesul la nivel mondial, începând din Rusia, Moldova, România, Europa şi apoi în întreaga lume, Zdob şi Zdub i-au atras pe toţi în hora lor. Cu Hardcore Moldovenesc şi Zdubii bateţi tare, au deschis concerte pentru trupe ca Red Hot Chili Peppers, Soulfly sau Rage Against The Machine.

Îmbinând puterea muzicii hardcore cu horele româneşti, cu pasiunea moldovenească şi cu spiritul de viaţă haiducesc al cazacilor, Zdob şi Zdub fac, cu toată forţa acestor influenţe, un spectacol la care nu poţi să stai jos nici dacă vrei. "Dau foiala cu scântei" de fiecare dată când se urcă pe scenă.

Au fost răpiţi din şatra de extratereştii pe care i-au învăţat să petreacă ţigăneşte. Când s-au întors pe pământ şi-au surprins încă o dată publicul cu Ţigani şi OZN, adăugând şi influenţe ţigăneşti şi interplanetare la întreaga combinaţie Zdob şi Zdub.

Cele mai cunoscute "haituri" populare vor suna peste ritmuri şi chitări nebune şi în Timişoara la International Romani Art Festival în 24 iulie 2009 la Grădina de Vară. O să se încingă şi pe Bega o "horă extremală" aşa cum doar Zdob şi Zdub poate să facă.


Recunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente multiculturale din Europa, festivalul va avea loc în România, la Timişoara, în perioada 23-26 iulie 2009, la Grădina de Vară - Filarmonica Banatul.


14 concerte, spectacolele de dans şi teatru, jonglerii de foc, proiecţii de filme, expoziţii de fotografii, party-uri, acţiuni pentru copii, acţiuni pentru persoanele private de libertate - sunt evenimentele care vara aceasta vor ridica înca o dată Timişoara la poftă şi chef de viaţă.

Detalii despre preţul biletului şi despre festival - www.iraf.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus