Eddie's site / iunie 2009
Fără Thriller şi Bad, fără Dirty Diana şi Billie Jean, muzica pop a anilor '80-'90 ar fi arătat mult mai ternă. Îmi amintesc cum, la 13-14 ani, priveam fascinat la un video Akai casete pe care erau înregistrate videoclipurile celui care avea să fie numit "King of Pop". Thriller după Thriller, eram îngrozit de zombies-ii care ieşeau din cripte şi se alăturau într-un dans perfect unui puştan slăbănog şi creţ, pe atunci negru, care încerca să-şi seducă iubita purtând în ochi secrete şi luciri de vârcolac.

Nu l-am considerat pe Michael Jackson un idol personal. Eram prea agăţat de Lennon şi nebunia tardiv beatlesiană ce cuprinsese adolescentimea română în acei ani. Dar l-am privit întotdeauna cu respect, aşezându-l alături de Elvis şi John, ca fiind unul dintre cei trei oameni care au schimbat pentru totdeauna faţa muzicii. El a dispărut în acelaşi mod subit şi teatral în care o fac cei pentru care "geniu" nu e doar un cuvânt din dicţionar, ci o stare lăuntrică. Ceaţa prin care a trecut în ultimii ani, acuzele de pedofilie, fizicul din ce în ce mai căzut, seceta creaţiei, falimentul inevitabil, declanşat de avocaţi - toate acestea nu-l coboară pe Michael Jackson de pe un soclu pe care îl deţine de mult şi pe care va continua să danseze în eternitate, făcând copiii să holbeze ochii la misteriosul "moon walk". Un brand personal dar şi o pecete a unei vieţi desfăşurate, parcă, în altă galaxie.

My favourite MJ song:

1 comentariu

  • Adio, dar ramanem cu tine pt eternitate
    [membru], 03.07.2009, 21:30

    A mai apus o stea pe cerul tot mai sarac in luceferi! Te-ai inaltat acolo unde ti-e locul, printre cei drepti si printre artistii adevarati, romani si din toata lumea...Cu siguranta vei fi fericit pt ca ti-ai gasit locul si caldura pe care ai cautat-o toata viata printre noi muritorii...Dar specific noua, oamenilor marunti te-am blamat si te-am desconsiderat prea mult...Te-am umilit pt ca ai avut curajul sa fii tu insuti intr-o lume lipsita de culoare si omenie...Si ca intotdeauna dupa inca o moarte valoroasa nu invatam nimic...pt ca mereu repetam greseala de a ne umili artistii...Cine suntem noi sa calcam in picioare sentimentele supreme si talentul exceptional al unui om cu o inima cat luna si soarele la un loc?...Te iubim si vom fi langa tine pt eternitate pt ca esti unic, pt ca ne-ai incalzit inimile si ne-ai facut sa vibram, ne-ai invatat sa iubim, sa traim si sa ne bucuram prin tine de lucrurile atat de simple dar atat de valoroase pt suflet...Cu siguranta nu te vom uita niciodata si vei ramane ingerul nostru pazitor! Vom trai prin muzica ta si vom fi alaturi de tine oriunde te-ai afla...


Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus