iulie 2009
Trupa Morcheeba revine în România pe 23 iulie 2009, la Fratelli Studios. Pioneri ai trip-hop-ului, britanicii de la Morcheeba au schimbat faţa muzicii electronice. Accesul se face începând cu ora 21.30. După concert, afterparty până dimineaţă alături de membrii trupei! Evenimentul este organizat de Events.

Morcheeba (mor = mijlocul drumului, cheeba = marijuană) a debutat pe scena britanică la mijlocul anilor '90. În prezent, sound-ul Morcheeba combină mai multe stiluri muzicale: soul, R'n'B, hiphop, reggae, downtempo, chill out, funk, blues. Din 1995, anul în care a luat naştere, Morcheeba a vândut până în prezent peste şase milioane de discuri în întreaga lume. Ultimul album de studio din istoria trupei, cel cu numărul 6, a fost lansat în luna februarie a anului 2008 în Europa şi Marea Britanie. Dive Deep conţine, printre altele, arhicunoscutul single Enjoy The Ride, şi este înregistrat cu contribuţia mai multor solişti, printre care Judie Tzuke, Thomas Dybdahl, Cool Calm Pete şi Manda.

Iniţial, trupa a plecat la drum într-o formulă de trio, din care făceau parte DJ-ul Paul Gofrey, fratele său, instrumentalistul Ross Godfrey, şi vocalista Skye Edwards, pe care cei doi au întâlnit-o la o petrecere. Who Can You Trust s-a numit albumul de debut al trupei, lansat în 1996. Doi ani mai târziu, a urmat Big Calm, cu un sound diferit, un melanj de soul, hip-hop, country şi electronică. După Fragments of Freedom (2000) şi Charango (2002), Morcheeba a lansat un material care a inclus cele mai bune hituri ale trupei Parts Of The Process (The Very Best Of Morcheeba), în 2003.

După 5 albume, Skye Edwards şi fraţii Godfrey au luat-o pe drumuri separate. În 2005, Morcheeba au înregistrat The Antidote, cu ajutorul lui Daisy Martey (fostă membră a trupei Noonday Underground) care a înlocuit-o pe Skye Edwards la voce. Daisy Martey a fost îndepărtată din trupă în 2005, an în care Morcheeba a lansat încă două materiale, compilaţiile The Platinum Collection şi Get Mashed (by Kool DJ Klear).

Locul lui Daisy Martey a fost luat de o altă solistă - Jody Sternberg - pentru apariţiile live, dar în turneul întreprins pentru promovarea albumului Dive Deep fraţii Godfrey au adus-o în lumina reflectoarelor pe cântăreaţa franceză Manda. Este formula în care fanii români îi vor vedea la Bucureşti. Biletele se pot cumpăra la preţul de 99 RON, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, în reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din ţară şi în punctele de vînzare Eventim din magazinele Germanos din toată ţara. În ziua evenimentului, la intrare, preţul biletului va fi de 129 RON.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus