iulie 2009
Astăzi, 23 iulie 2009, concertează britanicii de la Morcheeba, revelaţia trip-hop de la mijlocul anilor '90. Locul de desfăşurare al concertului este terasa Clubului Fratelli, astfel încît fanii să se poată bucura în aer liber de muzica hipnotică a trupei. Accesul se face începînd cu ora 21:30. După concert, afterparty pînă dimineaţă! Evenimentul este organizat de Events.

Membrii Morcheeba, împreună cu staff-ul tehnic vor ajunge la Bucureşti chiar în ziua concertului. Ei au cerut ca în spatele scenei să îi aştepte multe platouri cu fructe şi sucuri naturale, împreună cu ziare britanice şi... tequila! Vor pleca din Capitală a doua zi după concert, către Zurich, următoarea destinaţie pe lista turneului lor. Este pentru a treia oară cînd trupa britanică vizitează ţara noastră, dar pentru prima data cînd vor cînta pentru fanii români alături de Manda (Amanda Zamolo), solista care i-a ajutat la producţia ultimului lor album, Dive Deep.

Într-o existenţă sufocată de zgomot, e greu de găsit muzica care să te facă să te opreşti o clipă. Morcheeba se încadrează întotdeauna perfect în această categorie. Albumul Dive Deep, cel de-al şaselea din istoria trupei, reflectă perioada de experimente instrumentale ale fraţilor Ross şi Paul Godfrey, cu contribuţia mai multor solişti vocali. Ce doi au mixat sunete organice cu sintetizatoare, lounge, R&B şi pop. Rezultatul este o diversitate muzicală armonioasă, luxuriantă şi emoţionantă - o poveste de succes, aşa cum o adeveresc vînzările albumului.

"Am găsit pe My Space multe din vocile care apar pe album", spune Paul Godfrey. "Numitorul comun era ca toţi voiau cu adevărat să se implice şi să contribuie la muzica noastră. Lucru care a uşurat extrem de mult producţia... Piesele de pe Dive Deep au fost în majoritatea lor compuse alături de soliştii invitaţi, direct în studio. Eu aveam doar un format emoţional prestabilit pentru sound-ul pe care mi-l doream, iar ei s-au încadrat perfect şi l-au şi îmbogăţit".

Manda, solista franceză care va cînta pe scenă din Fratelli, a contactat duo-ul Godfrey pe My Space, spunînd ca şi-a dorit întotdeauna să cînte alături de Morcheeba. A făcut-o pentru Dive Deep - vocea ei apare pe arhicunoscutul single Gained The World şi pe Au Dela, piese pe care le va cînta şi la Bucureşti.

În ziua evenimentului, la intrare, preţul biletului va fi de 129 RON.

Concertul Morcheeba continuă seria evenimentelor pe care Events le pregăteşte în acest an amatorilor de muzică bună. Pe 4 septembrie 2009, Leonard Cohen se întoarce în România, într-un concert-eveniment în Piaţa Constituţiei. Diva desculţă, Cesaria Evora, susţine un concert extraordinar la Bucureşti, la Sala Palatului, pe data de 1 octombrie 2009. Pe 13 octombrie 2009, tot la Sala Palatului, Vaya Con Dios, pentru a treia oară în România, cîntă What's a Woman, Nah Neh Nah, Don't Cry for Louie, Puerto Rico, Heading for a Fall, Just a Friend of Mine şi Don't Break My Heart. Urmează multe altele.



(Enjoy The Ride)



(Gained The World)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus