august 2009
Angela Gheorghiu se implică activ în formarea noii generaţii de artişti români şi face acest lucru prin susţinerea celei de-a patra ediţii a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis, care se va desfăşura anul acesta în perioada 15-22 august 2009, la Alexandria, se bucură de susţinerea uneia dintre cele mai importante artiste ale României: Angela Gheorghiu.

Angela Gheorghiu s-a lansat în 1992 cu spectacolul La Boheme, montat la Covent Garden din Londra. În 1994 a jucat în Traviata, iar BBC şi-a întrerupt programele pentru a transmite in direct spectacolul, pentru că o asemenea Violetta nu mai apăruse pe scene de foarte mult timp. Criticii şi iubitorii de artă condiderau că Angela Gheorghiu nu o juca pe Violetta, ci era chiar încarnarea Violletei lui Dumas şi a lui Verdi. La 13 ani după acel memorabil spectacol, Angela Gheorghiu a debutat cu Violetta la temuta operă Scala din Milano, scena care aduce maximă consacrare, aşa cum a fost şi în cazul Mariei Callas sau al Renatei Tebaldi cu care Gheorghiu a fost deseori comparată.

Angela Gheorghiu a primit "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris" şi a fost numită "Officier de l'Ordre des Arts et Lettres" şi "Chevalier de l'Ordre des Arts et Lettres" de către Ministerele Culturii din Franţa şi România.

În 2009, ea a decis să se implice în formarea tinerilor actori din România care participă la Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis şi a primit titlul de "Susţinător Principal al Festivalului" de la "copiii atomici" care organizează acest eveniment.

"Am pornit acest proiect acum patru ani pentru că iubeam teatrul şi vroiam să-l aducem şi în Alexandria. Dincolo de faptul că am reuşit să dăm continuitate acestui proiect, uneori mai uşor, alteori mai greu, cea mai mare satisfacţie este dată de faptul că oamenii mari, şi la propriu şi la figurat, au ales să ne sprijine. E o onoare şi un motiv de mare mândrie pentru echipa Ideo Ideis să o avem alături de noi pe Angela Gheorghiu", a declarat Andreea Borţun, directorul Ideo Ideis.


Parteneri: Consiliul Judeţean Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Millenium Communications, X3Studios, Avon, Nemira, Athenee Palace Hilton, U.N.A.T.C, Asociaţia I.S. Drăgulescu şi Librăria Cărtureşti.

Parteneri media: TVR Cultural, Radio Guerrilla, 24 FUN, LiterNet.ro, The New York Times Book Review, Feeestival.ro, the chronicle.ro

Sponsori: Coca-Cola Hellenic, TelDrum, Edelweiss

www.ideoideis.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus