octombrie 2009
Flashback
Premiera spectacolului, în coregrafia lui Massimo Gerardi, a avut loc pe 23 septembrie 2009 la Koln, iar la Bucureşti spectacolul se va juca pe 9, 10 şi 11 octombrie 2009, de la ora 19, la Teatrul Odeon.

Răzvan Mazilu este protagonistul unui spectacol interdisciplinar, care combină teatrul, dansul şi arta video, sub titlul Flashback. Spectacolul, semnat de coregraful italian Massimo Gerardi, este o producţie a companiei germane movingtheatre.de şi a avut premiera în data de 23 septembrie 2009, la Teatrul Alte Feuerwache din Koln.

Inspirat de romanul Camere separate al scriitorului italian Pier Vittorio Tondelli, publicat în 1989, spectacolul este un exemplu perfect de colaborare internaţională, ceilalţi interpreţi - alţi doi dansatori şi un actor - fiind din Germania, Franţa şi Italia.

Coregraful Massimo Gerardi s-a născut în Italia în 1966, iar temele sale preferate, conform propriilor mărturisiri, sunt cercetarea relaţiilor interumane şi comunicarea emoţiilor personajelor: "Flashback propune o meditaţie asupra diversităţii, asupra morţii şi contestării mecanismelor sociale. Schimbări rapide ale perspectivei vizuale şi salturi în timp (flashback-uri) permit analizarea minuţioasă a situaţiilor, sentimentelor şi stărilor. Pe scenă, simultaneitatea şi discontinuitatea acţiunii reflectă stilul literar al lui Tondelli, împrumutat din structura narativă cinematografică. Proiecţiile video, cuvintele şi dansul sunt aplicate ca o matrice a memoriei, pentru a cerceta sufletele personajelor".

Pe afişul spectacolului Flashback, Răzvan Mazilu apare şi ca autor al costumelor. Răzvan Mazilu: "Spectacolul Flashback este o nouă ocazie de a mă implica în colaborări internaţionale, în căutarea unor mijloace de expresie inedite şi a unor mesaje puternice, actuale. Sunt onorat şi fericit că am fost invitat să dansez în acest proiect, Germania fiind cunoscută ca una dintre scenele majore ale dansului contemporan".

Despre colaborarea cu coregraful Massimo Gerardi şi cu colegii din Franţa, Italia şi Germania, Răzvan Mazilu vorbeşte cu entuziasm: "Ne uneşte limbajul dansului, pe care îl vorbim cu toţii, nu avem nevoie de cuvinte ca să ne înţelegem, chiar dacă venim din diferite colţuri ale Europei. Colaborarea s-a concretizat într-un spectacol intens, pe care şi iubitorii de dans din România îl vor putea vedea la Bucureşti", mai adaugă artistul.

Spectacolul s-a jucat la Aachen (1, 2, 3 octombrie 2009) şi se va juca la Bucureşti (9, 10, 11 octombrie 2009) la Teatrul Odeon. Turneul în România este posibil cu sprijinul ARCUB.


Flashback
Spectacol de dans contemporan
Coregrafia: Massimo Gerardi
Visuals: Carolina Kot
Costume: Răzvan Mazilu
Colaborare artistică: Emanuele Soavi
Cu: Răzvan Mazilu, Lisa Gropp, Luca Marchioro, Nicolas Robillard
Preţ bilete: întreg 31,80 lei; redus 15,90 lei
Durata: 1h.

De: după Pier Vittorio Tondelli Regia: Massimo Gerardi Cu: Răzvan Mazilu, Lisa Gropp, Luca Marchioro, Nicolas Robillard

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus