octombrie 2009
În interviul acordat în cadrul emisiunii Profil, poveste, personaj, Angela Gheorghiu se dezvăluie publicului cu sinceritatea şi naturaleţea unei artiste mature, care îşi doreşte, dincolo de admiraţie necondiţionată, o comunicare adevărată cu publicul său.

Celebra soprană răspunde întrebărilor bine articulate ale lui Marius Constantinescu într-o manieră care îi reflectă nu numai carisma, ci şi emoţia din spatele fiecărui spectacol.

Entuziasmul Angelei Gheorghiu, o fire optimistă şi pozitivă, se face simţit nu numai atunci când vorbeşte despre proiectele sale, ci mai ales când evocă numele unor personalităţi care au influenţat-o vizibil, de la sora sa plecată dintre noi până la Renata Tebaldi sau Virginia Zeani.

Mărturiile divei despre emoţiile copleşitoare care o însoţeau în tinereţe în timpul evoluţiilor artistice sau despre bucuriile simple ale vieţii nu pot decât să o apropie şi mai mult pe cântăreaţă de un public întotdeauna avid de prezenţa sa cuceritoare.

În cele două ediţii de până acum, difuzate pe 8 şi 15 octombrie 2009 la TVR Cultural, Marius Constantinescu a pus în lumină într-un mod incitant personalitatea spontană şi mereu surprinzătoare a artistei lirice, care nu oboseşte niciodată să îşi mărturisească pasiunea infinită pentru menirea sa: "Dacă Dumnezeu îmi dă fericirea de a trăi, asta e prima mea bucurie: să cânt".

Partea a III-a interviului cu Angela Gheorghiu va fi difuzată joi, 22 octombrie 2009, ora 22,30 şi în reluare duminică, 25 octombrie 2009, ora 10,35, pe TVR Cultural.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus