Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Profil. Poveste. Personaj şi Interviurile Festivalului Enescu

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Despre emoţii cu Angela Gheorghiu, la Profil, poveste, personaj


octombrie 2009
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
În interviul acordat în cadrul emisiunii Profil, poveste, personaj, Angela Gheorghiu se dezvăluie publicului cu sinceritatea şi naturaleţea unei artiste mature, care îşi doreşte, dincolo de admiraţie necondiţionată, o comunicare adevărată cu publicul său.

Celebra soprană răspunde întrebărilor bine articulate ale lui Marius Constantinescu într-o manieră care îi reflectă nu numai carisma, ci şi emoţia din spatele fiecărui spectacol.

Entuziasmul Angelei Gheorghiu, o fire optimistă şi pozitivă, se face simţit nu numai atunci când vorbeşte despre proiectele sale, ci mai ales când evocă numele unor personalităţi care au influenţat-o vizibil, de la sora sa plecată dintre noi până la Renata Tebaldi sau Virginia Zeani.

Mărturiile divei despre emoţiile copleşitoare care o însoţeau în tinereţe în timpul evoluţiilor artistice sau despre bucuriile simple ale vieţii nu pot decât să o apropie şi mai mult pe cântăreaţă de un public întotdeauna avid de prezenţa sa cuceritoare.

În cele două ediţii de până acum, difuzate pe 8 şi 15 octombrie 2009 la TVR Cultural, Marius Constantinescu a pus în lumină într-un mod incitant personalitatea spontană şi mereu surprinzătoare a artistei lirice, care nu oboseşte niciodată să îşi mărturisească pasiunea infinită pentru menirea sa: "Dacă Dumnezeu îmi dă fericirea de a trăi, asta e prima mea bucurie: să cânt".

Partea a III-a interviului cu Angela Gheorghiu va fi difuzată joi, 22 octombrie 2009, ora 22,30 şi în reluare duminică, 25 octombrie 2009, ora 10,35, pe TVR Cultural. Toate articolele despre Profil. Poveste. Personaj şi Interviurile Festivalului Enescu


0 comentarii

Resurse

 Alte articole de Beatrice Lăpădat


Alte articole

 Interviurile Festivalului Enescu, 2011: Daniele Gatti, Marius Constantinescu
 Interviurile Festivalului Enescu: Hélène Grimaud, Marius Constantinescu
 Interviurile Festivalului Enescu: Ian Bostridge, Marius Constantinescu
 Interviurile Festivalului Enescu: Antonio Pappano, Marius Constantinescu
 Interviurile Festivalului Enescu: Johan Botha, Marius Constantinescu
 Toate articolele despre Profil. Poveste. Personaj şi Interviurile Festivalului Enescu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer