iunie 2012
EUROPAfest 2012
De mai bine de 10 ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzică bună este invitat să se bucure de evenimente de calitate. Din vară şi până la sfârşitul toamnei EUROPAfest Tour propune o serie de producţii variate într-o ambianţă potrivită cu vacanţa, dar şi cu tumultul marilor oraşe. În perioada iulie - noiembrie 2012, în cadrul EUROPAfest Tour vor avea loc concerte de jazz şi blues cu trupe de excepţie din Europa, Prize-winners Tour, summer academy, workshopuri şi master-classes.
 
Primul eveniment din cadrul EUROPAfest Tour este o producţie inedită, care combină jazz-ul cu muzica clasică, PROMS Music Crossover - East-West Connections, cu concerte în perioada 26 - 30.06.2012 în România şi Rep. Moldova.
 
Definit ca eveniment - concert, PROMS Music Crossover prezintă un concept muzical nou, un melanj între artişti de jazz şi muzică clasică, ce reinterpretează într-o manieră rafinată, într-un fusion inedit, teme cunoscute din repertoriul internaţional de jazz, pop, blues.

 
Grupul PROMS include muzicieni de top, din diferite ţări, laureaţi a prestigioase festivaluri internaţionale, care dau consistenţă, autenticitate şi savoare fiecărui eveniment. Din ţară, sau de pe întreg continentul european, artiştii evenimentului se bucură de recunoaştere în lumea muzicală.
 
Conceptul PROMS este cunoscut în lume în principal datorită BBC PROMS, eveniment cu tradiţie în Marea Britanie, realizat pentru prima dată la Londra în 10 august 1895. Ideea acestui eveniment a pornit de la dorinţa organizatorilor de a atrage un public cât mai larg către muzica clasică, prin prezentarea unor lucrări cunoscute într-o formă mai accesibilă, desprinsă de formalităţi, de tipul concert-promenadă. Ideea s-a bucurat de succes, astfel încât astăzi, cea mai cunoscută manifestare a conceptului PROMS este o îmbinare între pop şi muzică clasică, aşa-numitul pop-simfonic, care atrage mii de fani din întreaga lume.
 
Promiţând spectacole pline de culoare şi diversitate, evoluţii live dintre cele mai interesante şi energice, conceptul PROMS Music Crossover este primit cu braţele deschise de către publicul european de pretudindeni, pasionat al muzicii, indiferent de vârstă, educaţie sau preferinţe muzicale.
 
Concertele ce au loc sub amprenta brandului PROMS se bucură de succes oriunde sunt prezentate. În turneele 2009-2011 au avut loc peste 40 concerte în 9 ţări: Franţa, Austria, Italia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Germania, Moldova şi România, în faţa unui public întodeauna entuziast, ce a umplut până la refuz spaţiile de concerte, îmbrăcând cu ropote de aplauze şi bis-uri la scenă deschisă evoluţia muzicienilor, interpretările de virtuozitate, pline de rafinament şi repertoriul surprinzător.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus