august 2020
Festivalul de Film Anonimul 2020
Publicul Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL a decis sâmbătă, 15 august 2020, prin vot electronic, câştigătorii celei de-a 17-a ediţii: Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc, în valoare de 1.000 de Euro, oferit de DACIN-SARA, a fost acordat filmului În noapte, regizat de Ana Pasti (citeşte cronică aici şi aici), în timp ce Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj străin, în valoare de 1.000 de Euro oferit de UCIN, a mers către Leave of Absence, regizat de Anton Sazonov (Rusia).

Kaimos / Amar, regizat de Sarra Tsorakidis, este scurtmetrajul căruia în 2020 Fundaţia ANONIMUL i-a acordat Premiul Ovidiu Bose Paştină, în valoare de 1.000 de Euro (citeşte cronică aici şi aici).

Ana Pasti (foto: Livia Maria Sirbu)


Anton Sazonov (foto: Livia Maria Sîrbu)


Sarra Tsorakidis (foto: Livia Maria Sîrbu)

Cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care a avut loc în perioada 12 - 16 august 2020 la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării, a reunit în selecţia competiţiei de scurtmetraj românesc 9 titluri, iar a competiţiei de scurtmetraj internaţional 10 filme din Iran, SUA, Danemarca, Vietnam, Polonia, Rusia, Singapore, Spania şi Lituania. Selecţia ambelor competiţii a fost realizată de criticul de film Ionuţ Mareş.

Programul festivalului a fost completat cu cele mai noi lungmetraje de ficţiune şi documentare româneşti, filme care încă nu au fost lansate în cinematografe, cum sunt Malmkrog al lui Cristi Puiu şi Acasă, în regia lui Radu Ciorniciuc, filme ale căror premiere au fost amânate la instaurarea stării de urgenţă din primăvara lui 2020, precum 5 minute, în regia lui Dan Chişu şi Ivana cea Groaznică, în regia Ivanei Mladenović, sau filme apreciate de public şi în marile festivaluri internaţionale precum colectiv, documentarul lui Alexander Nanau.

Spectatorii Anonimul IIFF au putut vedea în premieră naţională, în deschiderea festivalului, The Father, debutul în lungmetraj al dramaturgului Florian Zeller, cu Anthony Hopkins şi Olivia Colman, care a beneficiat doar de premiera internaţională la Sundance, şi care urmează să intre în cinematografele din întreaga lume atunci când acestea se vor redeschide.

Ediţia 2020 a festivalului s-a desfăşurat în condiţii speciale, impuse de pandemie, cu un număr restrâns de spectatori la fiecare proiecţie, şi măsuri de distanţare fizică. Printre invitaţii speciali ai evenimentului s-au numărat regizorul Dan Chişu, actriţa Diana Cavallioti, producătoarea Anamaria Antoci, jurnalista de investigaţie Mirela Neag, precum şi realizatorii scurtmetrajelor româneşti: Alina Şerban, Ana Pasti, Andrei Răuţu, Claudiu Mitcu, Lucia Chicoş, Sarra Tsorakidis, şi actorul Cristian Robe. Prezentatorul celei de-a 17-a ediţii ANONIMUL IIFF a fost actorul şi muzicianul Alex Ştefănescu.

Ne puteţi urmări pe: Website | Facebook | Instagram

***
Silva prezintă ediţia a 17-a a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart.
Proiect cultural co-finanţat de Ministerul Culturii, Centrul Naţional al Cinematografiei, Dacin Sara şi Uniunea Cineaştilor din România.
Sponsori: FedEx, IT Smart Distribution
Parteneri principali: Green Village, Green Dolphin Camping
Parteneri: Navrom Delta, iCover, Evergreen Concept, Film Festival, Memento Bus, Coca-Cola, Costa Coffee, Via Viticola, The Famous Grouse, Pro Formula, J'ai Bistrot Bucureşti, Eventbook.ro
Văzut de Radio Guerrilla
Parteneri media: News.ro, Urban.ro, Ziarul Metropolis, Liternet, Lifecouching by Gojira, Munteanu Recomandă.


Descarcă programul Anonimul 2020 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus