martie 2005
What do you mean, 'I don't believe in God'?
I talk to him every day.
What do you mean, 'I don't support your system'?
I go to court when I have to.
What do you mean, 'I can't get to work on time'?
I got nothing better to do
And, what do you mean, 'I don't pay my bills'?
Why do you think I'm broke? Huh?"

Megadeth-Peace Sells (1986)


A mai venit o păcăleală de unu aprilie. Ar trebui să fie singura zi din an serioasă la câte păcăleli luăm noi aicea în Draculaland şi aiurea în Olanda şi Irak. Am ajuns la 20 de cronici aberante din ceea ce numesc Movieland, de când am început majoritatea filmelor sunt în cinematografe sau în post. Producţie that is.

Mel şi-a scos Patimile recut adică circumcise, King Kong s-a terminat de filmat şi Noua Zeelandă se odihneşte după mega-petrecerea de adio dată într-un New York fictiv, în platou, ornamentat cu carusele şi hotdogs aduşi chiar din oraşul care nu doarme niciodată şi care once upon a time a avut două turnuri (pe care Kong nu s-a suit). Dar sunt ocupaţi vecinii din Australia. Superman Returns a început filmările, lîngă el (Melbourne versus Sidney), alt superou se naşte pentru marele ecran, nepotul lui Coppola (M.R.), Nicolas Cage alias Ghost Rider.

La noi a apărut pe DVD (dublu, preţ promoţional, carton original, nu, nu m-a plătit distribuitorul şi nici tata lui Lars) documentarul Metallica: Some Kind of Monster, (cum de-l distribuie Paramount?), adevăratul This is Spinal Tap, problema de bază din film e că Dave Mustaine e supărat că el e loser, a vândut doar 15 milioane de albume cu Megadeth faţă de bulangii de la Metallica, care au vândut 90 (de milioane). O veste pentru Lars, Jim şi Kirk (Phil take'em back into therapy), Bon Jovi, (get into the chopper Jon, yeah there's a hairdresser), da, Jon Bon, a anunţat că a vândut 100 de milioane, ăsta da motiv bun de St. Anger. Godzilla versus King Kong? Freddy vs. Jason?

Oricum un April's Fools (poison d'avril if ya want) de excepţie. Sin City intră în State în peste 3000 de cinematografe, deja cronicile urlă de exces, violenţă, S/M & T &A. Mega-site-ul filmului merită toţi banii. Unde e şi The Miller/ Rodriguez connection, cu cele 7 volume din romanul grafic Sin City (1991-1999). Producătorii, fraţii Weinstein, s-au despărţit de Disney, le rămân compania de distribuţie Dimension şi următoarele proiecte ale lui Rodriguez şi Tarantino. Acesta a regizat un segment din Sin City pentru suma de 1 dolar, adică la fel cât a primit Rodriguez pentru contribuţia lui muzicală la Kill Bill. Tot Weinsteinii au păstrat drepturile asupra versiunii integrale şi cotate NC-17 de la Kill Bill în timp ce Disney (adică Miramax) are Volumul unu şi Doi. Deci pregătiţi banii pentru un nou DVD. Sin City e anunţat la noi pentru iunie, dar cred că internetul va fi invadat de copii deja de azi.

Şi finalmente! Mia Kirchner este Black Dahlia. Striperiţa din Exotica, lesbiana din serialul The L Room se va lăsa tăiată în două într-un act de magie semnat Brian De Palma. Aaron Eckhart şi Josh Harnett se antrenează boxând în Grand Hotel din Sofia.

Filmările încep tot pe 1 aprilie în Pernik, Bulgaria, mutate de pe 4. Bugetul anunţat e de 68 de milioane de dolari, de banii ăştia cumperi o grămadă de iaurt de la vecinii noştri. La români deocamdată doar Pink se joacă în Catacombe şi caută ziua de ieri.

Şi T minus 49 de zile până la Episodul III. Serialul de animaţie Clone Wars, a ajuns la volumul doi, ultimele cinci episoade ajung cu povestea acolo unde începe episodul III. Eu le-am văzut aici. S-a deschis şi site-ul oficial dar îţi cere Flash 7. Forţa fie cu tine (Flash, ah, ah ).

Din Movieland,
Alin Ludu Dumbravă

Remember. Acum 30 de ani a murit la Munchen, pe 5 martie, Cornel Chiriac, originatorul Metronomului la radio România şi apoi la Munchen la Europa liberă Avea 32 de ani şi la radio şanţ umbla vorba că a fost asasinat din ordinul Elenei Ceauşescu.

Am aflat ulterior că pe 30 martie a.c. a fost un remember la Clubul Prometeus cu nume sonore, Manolescu, Patapievici, cu toţii ascultători de rock la greu bănuiesc pe vremea aceea (how long's your ponytail, Don?) - am găsit şi un site, cam vag dar probabil se va îmbogăţi. După nemuritoarele vorbe ale celor porecliţi Alccolica, That's the thing that should not BE.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus