noiembrie 2009
Ne apropiem cu paşi repezi de Gala Premiilor Ioan Chirilă, ediţia 2009. Pentru o seară, în lumina reflectoarelor nu se vor mai afla doar sportivii, ci şi cronicarii care le scriu poveştile. Pe 23 noiembrie 2009 la Phoenicia Grand Hotel se vor întruni jurnaliştii sportivi care concurează la categoriile cu care ne-am obişnuit în ultimii 5 ani: Ziaristul Anului, Editorialistul Anului, Reporterul Anului, Fotoreporterul Anului, Comentatorul Radio al Anului şi Comentatorul TV al Anului.

La aceste categorii se adaugă Sportivul Anului, Premiul special pentru carte, dar şi Talentul Anului, distincţie acordată celui mai bun autor neprofesionist de cronici sportive. Ca în fiecare an, Premiile îşi propun să confirme valoarea jurnaliştilor consacraţi, dar şi să îi descopere pe cei care îşi doresc o carieră în domeniu.

Juriul, format din personalităţi marcante ale culturii şi gazetăriei româneşti, a deliberat. Astfel, fiecare nominalizat care şi-a depus dosarul a fost notat, conform regulamentului, cu note de la 1 la 10, câte una din partea fiecărui membru. În pofida condiţiilor financiare nefavorabile, Premiile Ioan Chirilă îşi propun în continuare să recompenseze material cei mai buni gazetari sportivi. Astfel, câştigătorul Marelui Premiu va primi sumă de 2.000 de euro, câştigătorul Premiului pentru carte, 1.000 de euro în timp ce la restul categoriilor premiile vor fi de câte 700 de euro fiecare.

Amintim că Talentul Anului şi Sportivul Anului sunt categoriile care nu primesc premii în bani. Câştigătorul premiului Talentul Anului va avea şansa de a lucra în redacţia de sport a unui mare cotidian, iar Sportivul Anului va primi o plachetă de argint care poartă semnătura lui Ioan Chirilă.

O listă a nominalizaţilor şi a membrilor juriului acestei ediţii este disponibilă pe site-ul competiţiei, www.ioanchirila.ro, aici şi respectiv aici. Premiile Ioan Chirilă sunt singura competiţie independentă adresată gazetarilor sportivi din România.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus