noiembrie 2009
La Galeria Artmark din Bucureşti va fi organizată o nouă expoziţie de fotografie de modă, semnată Alex Gâlmeanu. Vernisajul va avea loc marţi, 24 noiembrie 2009, la ora 19:00 în sala "Brauner" a galeriei aflată pe strada Logofăt Luca Stroici, nr.8. Fotografiile vor fi expuse până în data de 29 noiembrie 2009.

Artmark, Galerii de Artă şi Casă de Licitaţie, împreună cu DesignYourself.ro şi alături de laboratorul alchimic al migdalelor amare, iniţiază Contact Lenses, primul eveniment de anvergură care va celebra cele mai rezonante nume ale fotografiei de fashion româneşti, aplaudând diferenţele de stil şi încurajând varietatea.

Putem vorbi, din 2010, de peste 15 ani de publicaţii glossy care, prin subtila intervenţie a fotografilor, au redesenat şi format gustul femeilor, dar şi chipul în care ele îţi proiectează idealul de frumuseţe. După ani de evoluţie, în care cei mai consecvenţi creatori de fotografie contemporană ţi-au construit un stil şi un nume în spatele obiectivului, a venit momentul să iasă în lumina reflectoarelor.

Dacă până acum nu puţini dintre ei au expus în contexte individuale, este pentru prima dată când se construieşte o platformă comună, gândită să celebreze în egală măsură şi harul breslei, dar şi pe-acela al individului. Contact Lenses a fost concepută ca o succesiune de expoziţii fotografice, în care unii dintre cei mai interesanţi artişti fotografi de la noi îţi vor expune lucrările realizate pe parcursul carierei sau special pentru Contact Lenses. De la expoziţie la expoziţie, atenţia se va deplasa şi către creativii din spatele scenei - stilişti, designeri sau make-up artişti care adaugă valoare şi construiesc premisele fiecărei fotografii memorabile.

"Una dintre caracteristicile modei şi, implicit, a fotografiei de fashion, este ritmul alert în care se schimbă tendinţe. De aceea Contact Lenses nu este o expoziţie amplă, care să îi pună la un loc pe toţi cei implicaţi, ci este o serie de expoziţii personale, care se succed într-un ritm alert, dinamic", a declarat Dragoţ Farmazon, curator Contact Lenses.

Fiecare expoziţie va dura o săptămână. Vernisajele vor fi celebrate cu vinuri Enira, sub recomandarea somelierului Sergiu Nedelea, în vreme ce editorialistul Roxana Roseti va face prezentarea fiecărui creator, punctând parcursul profesional şi elementele de stilistică ce-l recomandă pe acesta. Zozo (Zrecords) va avea grijă ca ambianţa sonoră să fie, de fiecare dată, cea potrivită.

Aflată pe strada Logofătul Luca Stroici, Artmark este mai mult decât o antrepriză culturală marcantă. E un spaţiu special care trăieşte o nouă viaţă într-o expresivă vilă de secol XIX adusă cu gust în contemporan printr-o restaurare bine gândită. Artmark este un loc de refugiu din ritmica ardentă a fiecărei zile, un mediu al introspecţiei în vecinătatea picturilor sau a fotografiilor şi, de ce nu, un context pentru networking-ul de calitate, în contextul unor vernisaje gândite să-ţi răsfeţe oaspeţii.

DesignYourself.ro este prima platformă online românească dedicată promovării consumului de calitate în detrimentul celui de cantitate. Proiect bazat exclusiv pe voluntariat şi implicare socială, DesignYourself.ro îţi propune să aducă în atenţia cititorilor întreg spectrul industriei creative actuale.

Prin Contact Lenses, laboratorul alchimic al migdalelor amare îşi confirmă poziţia de suporter al disciplinelor creative, al artelor vizuale, valori dragi care se regăsesc în AND-ul companiei şi care sunt activate de fiecare proiect de gen incitant, fie el local sau internaţional.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus