noiembrie 2009
Articole diverse
Vineri, 4 decembrie 2009, Seara de film de la Institutul Cultural Român propune, de la ora 18.00, scurtmetraje semnate de Vlad Trandafir - Datorie şi Sinopsis docu-dramă, Paul Negoescu - Scurtă plimbare cu maşina şi Renovare, Vlad Trandafir şi Paul Negoescu - Fabulosul destin al lui Toma Cuzin. Filmele vor fi prezentate de Andrei Gorzo.

Regizorul Paul Negoescu este preparator universitar la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" din Bucureşti - catedra Regie de Film. Director artistic al Festivalului de Film Timishort, membru al Academiei Europene de Film, a fost membru al juriului la diferite festivaluri internaţionale (Roma, Cluj-Napoca, Brest), precum şi la concursul de scenarii NISI MASA, 2009.

Vlad Trandafir a absolvit în 2009 masteratul de Arta regiei de film - UNATC "I.L. Caragiale". Este fondator al Asociaţiei Ion Popescu-Gopo în Franţa şi a beneficiat de o rezidenţă la ICR Paris pentru proiectul de film documentar Sergiu Huzum. A fost membru în juriul Front Film International Film Festival.

Datorie (2006, 13 min): Mihăiţă face cumpărături pentru Vali, o mamă în vârstă care locuieşte singură cu pisoiul. Vali îl solicită zilnic, insistând să-i cumpere, printre alte mărunţişuri, zahăr. O rugăminte care agasează întreaga familie şi pe care însuşi Mihai o îndeplineşte ca pe o corvoadă. Marele Premiu la Film Front International Film Festival, Premiul pentru cel mai bun film de ficţiune la Tehran International Short Film Festival (2007)

Sinopsis docu-dramă (2007, 24 min) îi aduce pe acelaşi ecran pe Marius, tânăr absolvent de regie, şi pe Mihai, un amic care lucrează la o casă de producţie. Mihai îi aranjează prietenului său o întâlnire cu producătorul, singurul care îl poate angaja pe Marius pentru realizarea unei docu-drame. Premiul ProCinema la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit (2007), Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Teatru şi Film Studenţesc Hyperion (2008)

Scurtă plimbare cu maşina (2008, 9 min): doi foşti iubiţi se întâlnesc pentru a-şi mai acorda o şansă, însă reuşesc doar să se certe din aceleaşi vechi motive. Film selecţionat la Festivalul de Film Slamdance 2009, Festivalul Premiers Plans de la Angers şi Karlovy Vary Fresh Film Festival.

Fabulosul destin al lui Toma Cuzin (2008, 11 min) spune povestea unui un aventurier autentic, căruia îi plac ţigările de foi cu aromă de căpşune şi farmecul pălăriilor de modă veche. Premiul pentru cel mai bun film studenţesc la Muuuvi international short film festival, Premiul pentru cea mai bună imagine la Cine'Cinema Film Festival, Marele Premiu la BEST Film Festival (2009)

Renovare (2009, 26 min) îşi plasează acţiunea într-o familie care-şi renovează apartamentul, însă fiecare membru al acesteia are alte priorităţi. Selecţionat în peste 30 de festivaluri, printre care şi Festivalul de la Berlin (2009) , nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film pentru scurtmetraj, a obţinut Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj european la Vila do Conde International Film Festival.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus