Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  A Knight's Tale

A Knight's Tale


Observator Cultural, septembrie 2001
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
A Knight's Tale (Povestea unui cavaler) de Brian Helgeland, cu: Heath Ledger, Rufus Sewell, Mark Eddy, Paul Bettany.

Un cavaler făcut, iar nu născut, cîştigă toate turnirurile; "he will rock you!"... Acest filmuleţ simpatic, datorat scenaristului de la L.A. Confidential, porneşte de la o idee simplă, dar eficace: trecutul trece prin prezent. În plus, este o ficţiune - chit că în ea îşi găsesc loc şi "poetul" Geoff(rey) Chaucer, şi "the Black Prince" (fiul lui Edward al III-lea).

Povestea ţăranului William, devenit sir Ulrich von Liechtenstein of Gelderland, se transformă astfel, cît ai bate din palme (sau bubui din pumni: vezi genericul, care dă "tonul" întregului film!), într-un soi de story a la Monty Python - fără ironia mordantă şi umorul suprarealist al acestora, dar cu o bună doză de dat-cu-tifla în direcţia care trebuie. Iobagii şi nobilii sec. 14 îşi alungau urîtul ascultînd Queen & David Bowie la "căşti", doamnele participau la turniruri îmbrăcate în ţoale "Vivi-Janine Westwood", armurile cavalerilor erau marcate "Nike", etc - cam asta-i ideea. Pe calapodul care ne-a dat, deja, Gladiatorul greoi şi morocănos ca un hipopotam toamna, aceasta este piesa cea mai reuşită a "colecţiei de primăvară": o struţo-cămilă muzical-sportivă "Golden SuperBowl Years", care-şi ascunde rockocoaşa-n Istorie şi te priveşte drept în ochi în timp ce ouă un banc. Cool, yeoman! (+++) Toate articolele despre A Knight's Tale
Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 O parodie reuşită - A knight's tale, Călin Stănculescu
 A Knight's Tale, Laurenţiu Brătan


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer