februarie 2010
Cruciada Culturii 2010
"Muzica vindecă şi este una dintre cele mai sincere profesii pe care le cunosc", declara Sarah Chang sâmbătă, 13 februarie 2010, în cadrul conferinţei de presă. Sub conducerea sa şi a pianistului Andrew von Oeyen, Cruciada Culturii a înregistrat o primă victorie categorică. Duminică seara, 14 februarie 2010, la Ateneul Român cei doi artişti au oferit un recital deosebit în faţa a peste 800 de melomani.

Sonatensatz şi Sonata nr.3 op.108 de Johannes Brahms au fost lucrările care au deschis prima parte a recitalului. După pauză, cavalerii frumosului au revenit pe scena Ateneului Român cu Fantezie, o lucrare în premieră românească, dedicată lui Sarah Chang de către compozitorul de origine greacă, Christopher Theofanidis. Cei doi artişti şi-au propus să încheie Bătălia Viorii cu o minunată interpretare a Sonatei în La Major de César Franck. Aplauzele furtunoase nu i-au lăsat însă să se retragă. Sarah Chang şi Andrew von Oeyen au revenit pe scenă cu Salut D'Amour de Edward Elgar, o lucrare dedicată Zilei îndrăgostiţilor, după cum a recomandat-o chiar Andrew von Oeyen.

Evenimentul a fost urmat de o sesiune de autografe care le-a permis iubitorilor de frumos să păstreze o plăcută amintire din cadrul Bătăliei Viorii. Cei care nu au putut lua parte la recital sau îşi doresc să îl revadă o vor putea face în ziua de Paşte când TVR Cultural va transmite o parte a evenimentului.

Recitalul din Bucureşti încheie etapa europeană a unui amplu turneu internaţional susţinut de către cei doi artişti. După spectacolele pe care urmează să le susţină în Statele Unite, Sarah Chang va intra într-o perioadă de concerte Brahms - Bruch şi va interpreta până la finalul anului doar concerte cu orchestră.

Bătălia Viorii s-a bucurat de sprijinul LG şi al Uniunii de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Bineînţeles, demersul Cruciadei Culturii nu ia sfârşit odată cu recitalul din 14 februarie 2010. Numeroase persoane au înţeles acest lucru şi au ales să se alăture, sub o formă sau alta, cauzei frumosului. Până acum site-ul proiectului a înregistrat numeroase mesaje în acest sens. Cei care doresc să se alăture viitoarelor evenimente din cadrul Cruciadei Culturii, pot găsi toate informaţiile necesare în cadrul site-ului campaniei, cruciadaculturii.ro.

Cruciada Culturii este o iniţiativă Agenţia de Vise, agenţie care concepe şi implementează strategii de promovare a produselor prin cultură şi entertainment, atât pe media clasice, cât şi prin campanii creative de Internet marketing. Bătălia Viorii a fost un eveniment reflectat de TVR Cultural.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus