Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

La ce-i bun un hipogrif - Harry Potter 3


Libertatea, iulie 2004
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
După semi-decepţia provocată de Harry Potter 2, cel de-al treilea episod al ecranizării după J.K. Rowling - Harry Potter şi prizonierul din Azkaban - se ridică precum hipogriful-superstar, din film, mai sus chiar şi decît primul episod! Regizat cu eficacitate şi eleganţă de Alfonso Cuarron, HP3 este (deşi un piculeţ cam lung) o încîntare pentru ochi & minte: un film minunat pentru toate vîrstele.

Schimbarea cea mai radicală este Michael Gambon în rolul Dumbledore - şi, cu tot respectul pentru marele actor care a fost Richard Harris, trebuie spus că Gambon aduce rolului un plus de umor, fiind la fel de potrivit să-l joace pe cît este de perfect Sir Ian McKellen în chip de Gaandalf (din Stăpînul inelelor). O altă achiziţie foarte inspirată este Emma Thompson, mortală în rolul lui Miss Trelawney - o profesoară de divinaţie cu o claie de păr & ochelari de mega-mioapă. Mereu-versatilul Timothy Spall apare, şi el, într-o postură inedită, iar Gary Oldman, în rolul Sirius Black ("prizonierul" din titlu), face cu ochiul - peste capul lui Lupin / David Thewlis - la Dracula care a fost... Personajul cel mai somptuos rămîne însă hipogriful, care-l înalţă pe Harry într-un zbor extatic & exaltant- cu trimitere inevitabilă la chiotul de libertate al lui DiCaprio în Titanic.

Dar poate că HP3 n-ar fi atît de reuşit (cu toate interpretările & efectele sale speciale) dacă, în film, nu şi-ar găsi locul o formidabilă întoarcere în Timp. Lucrul se-ntîmplă pe la jumătatea poveştii: Harry, Ron & Hermione asistă neputincioşi la executarea hipogrifului; înapoi în camera în care Ron este îngrijit de răni, H & H primesc de la Dumbledore sfatul de a retrăi trecutul, pentru a salva vieţi... Felul în care este arătat - imaginativ & inteligent - face toţi banii! Toate articolele despre Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Resurse

 Alte articole de Alex. Leo Şerban


Alte articole

 De ce îmi place Harry Potter..., Andrei Bangu
 Harry Potter a ajuns la seria a treia, Călin Stănculescu


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer