Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Kapitalism - reţeta noastră secretă

Din 23 aprilie 2010, află totul despre Kapitalism - reţeta noastră secretă


martie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Începând cu data de 23 aprilie 2010, varianta integrală şi inedită a filmului documentar Kapitalism - reţeta noastră secretă (80 minute), în regia lui Alexandru Solomon, va putea fi urmărită, pentru început, în cinematografele din Bucureşti, Cluj şi Constanţa.

Kapitalism - reţeta noastră secretă descrie drumul nostru de la un comunism cu faţă urâtă la o democraţie originală de piaţă. Filmul îi adună laolaltă pe cei mai mari magnaţi din România şi încearcă să afle ce i-a mânat pe aceştia în luptă. Printre personajele din varianta integrală a filmului se numără: Dan Voiculescu, George Copos, Dinu Patriciu, George Pădure şi Gigi Becali. Aceştia pot fi urmăriţi, în film, într-o serie de ipostaze inedite - la ei acasă, în reuniuni de afaceri sau în croaziere cu iahtul, fiecare explicând propria reţetă a succesului.

O primă variantă a documentarului realizat de Alexandru Solomon, mai scurtă şi cu mai puţine personaje a fost difuzată de televiziunea franco-germană Arte, pe 1 decembrie 2009. Varianta scurtă a Kapitalismului... a putut fi vizionată şi pe site-ul televiziunii Arte, timp de 7 zile, acumulând 115.000 vizionări. Reacţiile au început să apară atât în presa scrisă, cât şi în mediul online, unde blogger-ii şi-au spus părerile, primind sute de comentarii din partea cititorilor. În acest timp, unele televiziuni au încercat chiar difuzarea documentarului.

Alexandru Solomon este unul dintre cei mai importanţi regizori de film documentar din România. În ultimii ani, a semnat regia a peste zece documentare de lung şi scurt metraj. Dintre acestea, amintim: Marele jaf comunist, Război pe calea undelor, Apocalipsa după şoferi.

Documentarul de lung metraj Kapitalism - reţeta noastră secretă este o coproducţie Hi Film Productions şi Seppia, în colaborare cu Arte, RTBF şi Neon Rouge Production, realizată cu spriinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre National de la Cinematographie (Franţa), Region Alsace şi al Programului Media al Uniunii Europene. La realizarea filmului au participat şi: TVR, HBO România, Zenith Media şi City Cinema Management.

Pentru mai multe detalii, vizitaţi site-ul filmului: www.kapitalism.ro.
 Toate articolele despre Kapitalism - reţeta noastră secretă


0 comentarii

Spacer Spacer