Wim Wenders vrea să turneze Il Volo / Zborul, un documentar 3D realizat în întregime cu tehnologie italiană a cărui acţiune se va petrece în Calabria.

"3D are şansa lui în filmografia viitorului. Va fi o experienţă interesantă pentru mine. 3D te face, involuntar, să reinventezi realitatea", a spus germanul prezent la Casa del Cinema de la Roma. Preşedintele Regiunii Calabria, regizorul Agazio Loiero, şi oaspeţi din lumea filmului şi a divertismentului, ca Mimmo Calopresti şi Antonello Venditti, s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute pentru a discuta proiecte cinematografice îndrăzneţe.


Wenders a ales Sicilia pentru cel mai recent documentar al său

Palermo Shooting s-a născut din iniţiativa lui Giovanni Callea, un profesionist local care a obţinut o finanţare de aproximativ patru milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru realizarea unei pelicule despre oraşul său. Filmul are câteva dintre temele favorite ale regizorului: călătoria ca descoperire a sinelui şi descoperirea diversităţii.

"3D ar putea însemna de asemenea, trei uşi, trei porţi deschise: una spre imaginaţie, alta către realitate şi o alta spre lumea care aşteaptă încă să fie descoperită", a mai declarat regizorul german. Wim Wenders se preocupă de mai bine de zece ani de zile de soarta refugiaţilor, imigranţilor şi ţiganilor de pe teritoriul Europei. El este de părere că "nu săracii sunt problema, ci soluţia. Cu fiecare pas înainte nu schimbăm realitatea, dar putem schimba percepţia asupra acesteia".

Filmul se va baza pe poveşti reale ale refugiaţilor afgani şi copiilor de ţigani. Regizorul şi-a propus realizarea unui film documentar, deşi iniţial se gândea la un scurt metraj.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus