iulie 2010
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2010
Nouă dintre cele 29 de trupe care s-au înscris în cursa pentru trofeul ediţiei cu numărul cinci a Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria au fost selectate pentru a merge mai departe în competiţie.
 
La începutul acestei săptămâni, comitetul de selecţie al Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis au stabilit numele celor nouă finaliste care vor da reprezentaţii în cadrul competiţiei care se va desfăşura în perioada 6 - 15 august 2010, la Alexandria.
 
Astfel, iubitorii de teatru care vor participa la festival vor avea ocazia să vadă spectacolele de teatru pregătite de trupele:
 
1. Arca lui Noe (Bucureşti) - O noapte furtunoasă - varianta mafia, după I.L. Caragiale
2. Atelierul de teatru (Botoşani) - Ivona, principesa Burgundiei, după Vitold Gombrowicz
3. Brainstorming (Bucureşti) - Stă să plouă de Lia Bugnar
4. Ecou (Sfântu Gheorghe) - Jacques sau supunerea de Eugen Ionescu
5. Hooleelogans (Timişoara) - Nu vrem să fim fericiţi, după Teodor Mazilu
6. Ideis (Drobeta Turnu Severin) - Leonce şi Lena de Georg Buchner
7. Infinit (Târgu Jiu) - Lecţia de Eugen Ionescu
8. Orpheus (Bucureşti) - Norway today de Igor Bauresima
9. Teatru Veşnic Tânăr (Arad) - Farsa morţii de Alfonso Zurro
 
"La preselecţia din 2010 nici că puteam primi un cadou aniversar mai frumos decât spectacolele trupelor înscrise. După cinci ani de Ideo Ideis pot spune cu sinceritate (şi cred că vorbesc şi în numele colegilor mei din comitetul de selecţie) că este cel mai bun an în ceea ce priveşte calitatea înscrierilor. Până acum câteva zile credeam că generaţia de adolescenti pasionaţi de teatru din România e încă în proces de dezvoltare - odată cu schimbarea generaţiilor, o astfel de trupă trebuie să renască din propria-i cenuşă. Din fericire, însă, m-am înşelat: cu mâna pe inimă afirm că ceea ce vom vedea anul acesta pe scena de la Alexandria va fi ceva cu totul special, un teatru sincer, pe care tinerii şi-l asumă şi îl joacă cu multă bucurie", a declarat Andreea Borţun, director Ideo Ideis.
 
Reprezentaţiile celor nouă trupe finaliste vor fi jurizate de către Cătălin Ştefănescu (membru UNITER, al Asociaţiei Internaţionale de Teatru şi moderator al emisiunii Garantat 100%) şi actorii Mihalea Sîrbu, Andi Vasluianu, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus