Cavalerii Frumosului se pregătesc din nou de luptă. Cruciada Culturii, mişcarea de promovare a valorilor artei iniţiată de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST continuă lupta împotriva Urâtului. Sub blazonul Cruciadei Culturii, Bătăliile Toamnei vor avea loc în fiecare lună, la Ateneul Român. În septembrie, octombrie şi noiembrie, iubitorii muzicii clasice vor avea bucuria de a-i asculta pe Sam Haywood, surorile Labeque şi Sarah Chang în trei concerte vibrante la Ateneul Român.
Chopin trăieşte. Prin Sam Haywood!
Pe 26 septembrie 2010 Sam Haywood aduce muzica lui Chopin la Ateneul Roman într-un recital deosebit. A impresionat publicul din întreaga lume alături de Joshua Bell. Acum revine şi interpretează piese de pe cel mai recent album al său, înregistrate chiar la pianul Pleyel, la care a cântat Frédéric François Chopin. În anul în care întreaga lume îl celebrează pe marele compozitor, recitalul de la Bucureşti vine ca un punct de referinţă în demersul de popularizare a celor mai frumoase lucrări ale acestuia.
Surorile Labeque, recital de pian la patru mâini
Katia şi Marielle Labeque ne răsfaţă pe 27 octombrie 2010 cu un dublu recial de pian la Ateneul Român. Recitalurile de pian cântate la patru mâini sunt cu atât mai speciale cu cât piesele alese sunt mai complexe. Forţa lor vine din ritmul spumos cu care se cantă şi sentimentul de fervoare cu care învăluie. Surorile Labeque propun pentru recitalul de la Bucureşti un program cu piese ale compozitorilor Isaac Albeniz, Claude Debussy şi Maurice Ravel. Un recital romantic, dar plin de viaţă.
Sarah Chang aduce la Bucureşti celebrul concert de Brahms
La începutul acestui an a cucerit publicul român într-un recital extraordinar. Pe 28 noiembrie 2010, Sarah Chang revine la Ateneul Român într-un concert de amplitudine, alături de Orchestra Filarmonicii "George Enescu" sub bagheta dirijorului Emmanuel Villaume. "Zeiţa Viorii" va face din nou ca fiecare coardă a instrumentului ei să se confunde cu pasiunile noastre, dăruindu-ne o seară pe care nu o vom uita uşor.
Cruciada Culturii este susţinută de UniCredit Ţiriac Bank şi Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.
Cruciada Culturii a fost iniţiată la începutul anului 2010 de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEST cu scopul de a scoate la luminărepere veritabile şi de a aduce la un loc oameni de culturăcu idei şi viziuni comune. Mai multe informaţii despre proiect se găsesc pe www.cruciadaculturii.ro