Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Bucureştiul se pregăteşte de Noaptea Albă a Filmului Românesc, 2010


septembrie 2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis

Pe 17 septembrie 2010 se anunţă cea mai lungă noapte a filmului românesc. Bucureştenii sunt invitaţi între orele 18.00-02.00 la un adevărat maraton al producţiilor autohtone, în cadrul primei ediţii a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc.
 
Conceput ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc şi inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare precum, Noaptea Albă a Bucureştiului, Noaptea Albă a Muzeelor sau Noaptea Albă a Galeriilor, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi.

Bucureştenii vor putea urmări în 9 locuri de proiecţie (Piaţa George Enescu, Uranus 144, Terasa Clubului Fabrica, Noul Cinematograf al Regizorului Roman (MTR), MTR Open Air, Cinema Patria, Cinema Studio, Sala Elvira Popescu, Cinema Eforie) peste 30 de producţii autohtone.

Muzeul Ţăranului Român (MTR) va găzdui un program special de proiecţii intitulat Maeştrii, ce cuprinde titluri intrate în patrimoniul de aur al cinematografiei româneşti precum Valurile Dunarii (R. Liviu Ciulei), Secvenţe (R. Alexandru Tatos), O vară de neuitat (R. Lucian Pintilie) sau Nunta de Piatră (R. Mircea Veroiu, Dan Pita).

Cinematograful Patria va deveni în seara zilei de 17 septembrie locul în care va putea fi vizionată o selecţie a primelor filme de lung metraj ale unor regizori români recunoscuţi pe plan internaţional, precum Marfa şi banii (R. Cristi Puiu), A fost sau n-a fost? (R. Corneliu Porumboiu). De asemenea, publicul va putea viziona la MTR şi Patria cea mai recentă premieră de film românesc, Marţi, după Crăciun (R. Radu Muntean).
 


La Club Fabrica, pasionaţii de filme se vor putea bucura de un program maraton de scurt-metraje originale şi recompensate la prestigioase festivaluri internaţionale de film precum Colivia (R. Adrian Sitaru), Nunta lui Oli (R. Tudor Cristian Jurgiu), sau Oxigen(R. Adina Pintilie).

În noua locaţie open air din Piaţa George Enescu, amplasată în inima capitalei, iubitorii genului comedie vor petrece seara în compania unei producţii de top precum Nuntă în Basarabia (R. Napoleon Helmis), prezentată în avanpremieră.
 
Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc, regizorul Radu Gabrea îşi va prezenta în premieră absolută în Bucureşti cea mai recentă producţie a sa, filmul Mănuşile roşii.
 
"Sperăm să trezim atât interesul spectatorului care e tot mai dornic să vadă film românesc, dar şi a celui care poate experimenta caracterul specific al acestui tip de eveniment (filme diferite în locaţii diferite), renunţând poate la obiceiul de a viziona filmul românesc acasă, pe computer, urmare a unui download ilegal de pe internet", a declarat Ramona Sârbu, coordonatorul proiectului.

Intrarea la filme va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul complet al filmelor va fi disponibil în curând pe site-ul www.tiff.ro. Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Documentary Mondays - cine suntem, cum suntem, unde suntem, Comunicat de presă
 Programul educaţional TEHC, 2018, lansează un concurs de video-eseuri pentru elevii de liceu, Comunicat de presă
 În curând, Săptămâna filmului European despre romii invizibili, Comunicat de presă
 Zile de film argentinian la Bucureşti, Comunicat de presă
 Comoara Naivă, din 13 aprilie în cinematografele din ţară, Comunicat de presă
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer