Melomanii, iubitorii de muzică, cei deschişi spre cultură au în agenda toamnei un eveniment care bucură inima şi mintea.
Ajuns la a cincea ediţie, Festivalul de Muzică Veche a devenit deja o tradiţie în peisajul bucureştean şi naţional. Ediţia din 2010 este una specială: festivalul este dedicat operei şi personalităţii unui titani al muzicii universale - Johann Sebastian Bach.
Între 30 octombrie şi 1 noiembrie 2010, pe scena Ateneului Român, va fi un regal al muzicii lui Johann Sebastian Bach. În anul în care se împlinesc 325 de ani de la naşterea compozitorului şi 260 de ani de la moartea acestuia, Festivalul de Muzică Veche Bucureşti îşi propune să aducă un tribut celui care a dăruit culturii universale opere ca Magnificat, Concertele brandenburgice, Variaţiunile Goldberg, Ofranda Muzicală sau Arta fugii. Muzica lui J. S. Bach reprezintă o culme a împletirii talentului şi a măiestriei. Creaţia lui Bach a lăsat o amprentă specifică şi profundă asupra spiritului civilizaţiei europene.
Festivalul de Muzică Veche Bucureşti este un eveniment dedicat muzicii premergătoare Clasicismului Muzical. Concertele din festival aduc pe scene bucureşteană sonorităţi cu care publicul meloman, şi nu numai, are prea puţine ocazii să se întâlnească, sonorităţi cum ar fi cele ale epocilor Medievală, Renascentistă sau Barocă.
Festivalul a crescut de la an la an, având o reputaţie solidă datorită nivelului artistic promovat, datorită prestigiului muzicienilor invitaţi, dar şi atmosferei deschise şi calde, creată cu fiecare concert.
Festivalul de Muzică Veche Bucureşti şi-a câştigat deja cotaţia de eveniment premium, fiind considerat drept al doilea festival de muzică cultă din România, după festivalul "George Enescu".
Biletele se vor pune în vânzare prin Reţeaua Eventim.